Hotspots

Mijn Food Hotspots in Oostende

Hi Peeps! Zoals jullie weten zijn Jochen en ik ‘Foodies’ All The Way! Wij eten graag en drinken vaak een glaasje! We kunnen zo genieten van lekker eten, een ‘apero momentje’, …  Zin om eens uit te gaan eten dit weekend? Wil je Oostende verkennen? Dan moet je zeker mijn favoriete ‘spots’ bezoeken. Hier vinden jullie de plekjes waar ik geregeld ga.

 • ‘Mommy’s Bastards’, Foodbar met heerlijke cocktails. Een mega toffe keuken met street, urban en soul food. Een MEGA mooi industrieel interieur, je voelt je even in de straten van New York. Overal vind je ook fantastische zwart/witte quotes die je een instantsmile geven. Je kan hier komen lunchen of dineren, genieten van een hoofdgerecht of komen aperitieven met heerlijke tapas. Mijn favorietjes hier – Cocktail: The Lazy Red Cheeks –  Tapa: Mommy’s meatballs – Maindish: Chili Con Carne / Californian Chicken Burger.

Dwarsstraat 10, 8400 Oostende

 • DiVino, wijnbistro met wereldse gerechten en top wijntjes. Een perfecte kaart met telkens iedere maand 2 wereldse gerechten. Super! Klein maar zo gezellige bistro met een sympathieke chef. Een topper! Romantisch dineren was nog nooit zo fantastisch.

Wittenonnenstraat 2, 8400 Oostende

 • Albrecht, Food & Coffeebar. Leuk adresje als je zin hebt om lekker te ontbijten (ik denk maar aan pancakes, acai/oat/granola/muesli bowl, klassieke ontbijtjes, …), gezond te lunchen (heerlijke suggesties, check hun deur :)) of gewoon te genieten van een heerlijke koffie! Er staan hier dan ook verschillende soorten koffies op de kaart. Ik nam de Vegan pink Latte. Een aanrader!
Christinastraat 81, 8400 Oostende
 • Fleur de Lies, bloemenatelier. Deze gaat niet over food maar deze moest ik met jullie delen. Super leuk bloemenwinkeltje met leuke snij bloemen, vazen, planten, potten, placemats, kleine meubeltjes, servetten, kaarsen, gedroogde takken, … Noem maar op. Maar vooral hele mooie cactussen! Van groot naar klein! Een echte Urban Jungle als je hier binnen stapt! Ze hebben ook een leuke webshop: www.deco-fleurdelies.be

Christinastraat 50, 8400 Oostende

 • Passe-Vite, een gezellige en gezonde lunchbar. Hier kan je heel wat lekkers vinden van salades tot quiches, soep, pasta, ontbijt, koffies, … Vers, YUMMIE en zeer vernieuwend. Ze hebben telkens ook een suggestie bord waar naast hun vaste kaart nieuwe gerechten op staan! Een topper! Recent verhuist naar een groter pand in de Nieuwstraat.

Nieuwstraat 10, 8400 Oostende

 • La vie, top locatie waar je kan genieten van ‘social bites’ (tapas) met een groep vrienden, heb je ook de keuze uit 6 heerlijke hoofdgerechten rond de wereld (fajita, thai curry, ramen, pasta pollo pomodori, …) of sushi. Mega concept vind ik dit! Ook vind je hier mega lekkere cocktails. Mijn favoriet is de ‘Hotlips’ (tequila, mezcal, jalapeno, vanille en ananas) 🙂 Lekker straf. Groot voordeel? Ze hebben een verwarmd terras.

Kadzandstraat 14, 8400 Oostende

 • Het Cultuur Café, gelegen in de ‘Grote Post’. Hier kan je het ‘cultuurcentrum ook vinden’. Je kan gaan kijken naar een voorstellen, en dan nog een apero meepikken. Of eerst iets eten hier en dan naar een show gaan kijken. Maar je hoeft dit niet te doen. Je kan ook gewoon in het Cultuur café binnen gaan en iets eten, wijntje drinken aan de bar, … Mijn aanrader hier is het vegan gerechtje met linzen, zoete aardappel en worteltapenade.  Als zoet nagerechtje neem ik altijd de rijstpap met kokosmelk! Yuuummmm!! Hier kan je ook komen ontbijten of gewoon een lekkere koffie drinken. Het is hier wel vaak druk, maar er heerst een gezellige levendige sfeer. Echt een café dat werelds is en mensen dichter bij elkaar brengt. Top! Vanaf juni kan je ook reserveren in de Gastrobar ‘Panorama’, een leuke pop-up waar je een fantastisch zicht hebt op Oostende ‘on the roof’!

Hendrik Serruyslaan 18 A, 8400 Oostende

 • Histoire d’O, als je hier binnen komt klopt alles gewoon. Het eten, interieur, cocktails, bediening, … Een plekje waar ik graag kom. In de zomer heb je hier op hun terras een prachtige zonsondergang want het is gelegen aan zee. Hier heerst een sfeer ‘go with the flow’, alles op het gemak & I love it! Voor het eten kan je smullen van ‘burgers van slagerij Dierendonck’, lekkere salades, originele tapas, … Maar hier moet je gewoon komen voor hun afgewerkte en lekkere fancy cocktails, vooral hun G&T’s (Gin Tonic).

Albert I-promenade 53, 8400 Oostende

 • Belle de Jour, hippe bistro met zowel Belgische als mediterraanse gerechten! Een plek waar mensen bij elkaar komen, door de grote tafel in het midden van de zaak. Wat ik hier zo leuk vind, is dat er geen vaste kaart is. Alles staat geschreven op een krijtbord. Mega leuk!!

Madridstraat 9–11, 8400 Oostende

 • Ensorito, gezellige en lekker Italiaan (wel niet in het centrum van de stad, maar is zeker een bezoekje waard!!). Verse pasta’s, pizza’s & heerlijke antipasti. Mijn favoriet: de aubergine met de tomatensaus! 🙂

Dorpsstraat 103, 8400 Oostende (Mariakerke)

 • Upstairs Hotel, een echt hotel als je houd van een industriele look. Een place to be voor de hipsters onder jullie. Dit hotel is echt iets nieuws hier aan de kust. Hun look vind ik mega, de combinatie van de kleuren zwart en geel. Top! Hier kan je ook als ‘niet hotel gast’ ontbijten, maar best reserveren op voorhand.

Hertstraat 15, 8400 Oostende

 • Ijssalon George: Heerlijke ijsjes, maar ook voor mij. Ik eet daar altijd een ijsje die gemaakt is van soja en stevia suiker. Geloof me deze is lekker romig! Ik vraag dan altijd wat ‘gezouten karamel’ er boven op. Mmm, iets minder gezond. Maar de combinatie is to die for! Yummieee!!! Het water komt me alweer in mijn mond als ik erover schrijf.

Adolf Buylstraat 15, 8400 Oostende

 • The Catch: Een mega hippe seafood & cocktailbar! Verfijnde cocktails, lekker wijntjes & knabbeltjes van de zee! Top concept!

Hertstraat 6, 8400 Oostende

 • Zaz Cuisine: Super lekker plekje om te eten met een Italiaanse toets!

Zowel voor de lunch als dinner! Heerlijke pasta’s, wijntjes,… Mijn favoriet blijft de traditionele Pasta Pesto met de burrata! Wij gingen er dineren, maar naar het schijnt is de lunch menu ook een voltreffer!

 

Van Iseghemlaan 16 – hoek Kapucijnenstraat, 8400 Oostende

 • Nog enkele Toppers: Bistro Beau-site, GastroBar Sam, Brasserie Albert, Frenchette, Ensorito, Bentley’s, Moose Ostend, El Mariachi (Mexicaans), Kabine Oostende Lunch.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply