Hotspots

Hotspots: Valencia

Onze eerste keer Valencia. Cadeau gekregen van mijn ouders, om samen met het gezin te gaat ‘cityhoppen’ in de Spaanse stad.

Een levendige, prachtige toch cozy stad waar er een ‘good vibe’ hing. Het leven op een volledig ander tempo dan bij ons. Ik hou van de Spaanse mentaliteit 🙂 Een stad vol leuke plekjes, hotspots & een strand. Het leuke aan Valencia is dat je overal een fiets kan huren, en de stad ontdekken ‘by bike’. Super! Als je hier je keuze niet vindt qua eten & drinken dan vind je dat nergens 🙂 En dat is natuurlijk voor mij het belangrijkste: de beleving, food & drinks! 😉 Van Food Markets tot Tapasbars, ontbijtplekjes, … Voor de echte foodies onder jullie is Valencia de place to be! Jammer genoeg kon ik niet alles doen 🙂 maar hieronder mijn aanraders die wij hebben bezocht:

 • ‘Caspar‘, als je hier binnen komt heb je gewoon een ‘waaauuwww gevoel’! Interieur, de kaart, de sfeer, het personeel, hun bar, de drankjes, … Alles klopt! Een plekje voor de hipsters onder jullie!
Gran VĂ­a MarquĂŠs del Turia nÂş 36, 46005 Valencia
Carrer de Joaquín Costa, 2, 46005 València
 • ‘La Mas Bonita’ (beach & Ruzafa wijk), een hotspot waar je kan genieten van een gezond ontbijt, sapje, lunch, … Van burrito’s, tot salades, taartjes, … Op twee verschillende plaatsen, pal aan het strand of in de bruisende Russafa wijk!
Aan het strand: Passeig Marítim de la Patacona, 11, 46120 Alboraia, València
In de Ruzafa wijk (stad): Carrer de Cadis, 61, 46006 València
 • Yoghurt & Cheesecake ijs smullen in ‘Bertal’. Yummm!! Hier at ik wel twee keer een ijsje. Zoooo lekker vond ik ze!
Plaça de la Reina, 12, 46001 València, SpanjePlaça de la Reina, 12, 46001 València, Spanje
 • ‘Cocoa’ Mediterranean Healthy Food: De eerste dag in de stad was het wat zoeken. We botsten op dit plekje. Met grote honger nestelden we ons op hun terras. Pas in de levendige stad, tussen de winkeltjes.. Gezonde en wereldse keuken. Van Pad Thai, Salades, Couscous, Burgers, …
Sant Vicent Màrtir 45, 46002 València
 • CafĂŠ Infanta‘: Een donkere bar/resto. Super gezellig zitten. Wij gingen er lunchen, maar ’s avonds moet het daar romantisch vertoeven zijn. Donkere muren, retro look, sippen van een lekker wijntje en smullen van een gerechtje of tapas!
Plaza del tossal 3, Barrio del Carmen, 46001 Valencia
 • ‘Chocolateria Horchateria’: Lokaal drankje ‘Horchata’ drinken, een aardamandel drankje met water & suiker. En wie nog meer van zoetigheid houd, ze hebben een toonbank vol zoete typische gebakjes van de streek! Hier moet je zijn als je echte streekproducten wil proeven.
Plaça de Santa Caterina, 6, 46001 València
 • ‘Bodegas Gargallo’: heerlijke, lokale & pure tapas! Dit adresje lag net achter ons hotel. Niets fancy hier qua interieur, maar hier komen de lokale Spanjaarden hun tapas eten! We namen wat van alles: bruchetta’s, rijpe hammetjes, Spaanse kazen, gevulde bladerdeeg met kip en kaas, … Voor wie een kaasliefhebber is, het meeste wordt geserveerd met kaas on top. Ik ben fan! Mijn favoriet was hier de bruchetta met een soort ‘foie gras’ en een appel compote. Fantastisch!!
C.Poeta Josep Cervera i Grifol, 5, 46013 Valencia
 • ‘Dulce De Leche’, een hip plekje met ‘yummie’ taartjes, sapjes en koffie! Deze hotspot kan je vinden in de Ruzafa wijk. Alles bestel je hier aan de bar, hier kan je al beetje ‘kwijlen’ op hun lekkere en grote variatie aan taarten in hun toonbank. Hier wil je alles proeven! Wij gingen voor de ‘karamel cheesecake’, to die for!
Carrer del Pintor Gisbert, 2, 46006 València
 • ‘El Papagayo Del Carmen’, een fantastisch mooi restaurant met iets fijnere keuken. Dit adresje doorgekregen van mijn tante. Als je hier binnen komt, word je al direct omver geblazen door het interieur. De felle kleuren, het kleurige behangpapier met bloemen en vogels, het servies, … Hier dronken we het lokaal drankje van Valencia: Agua de Valencia. Dit drankje heeft niets met water te maken :). Vooral veel alcohol, namelijk wodka, gin en cava. Aangelengd met verse jus d’orange. Ook de menu was echt heerlijk. Je hebt de keuze tussen verschillende voor- en hoofdgerechten. Ze werken hier met verse ingrediĂŤnten en smaken, traditionele Spaanse gerechten vaak in een ander jasje gestopt. Top! Onze volledige avond was genieten, van begin tot einde.
Carrer de Quart, 10, 46001 València
 • ‘Bodega La Peseta’, El Grao Valencia. Een restaurantje dat al bestaat uit 1907. Geliefd met de lokale mensen en waar het niet stikt van de toeristen. Dit was voor mij (van de voorbije 4 dagen) het leukste plekje waar ik het meeste omver geblazen was. De stijl, het eten, de lokale mensen, … Helemaal mijn ding. Dit restaurant is gelegen in de buurt van het strand. Ik dronk hun ‘rode huisgemaakte vermut’. Mmmmm!! Wat je hier moet eten is de ‘patatas bravas’, het zijn de beste dat ik al ooooooit geproefd heb! Geloof me. Ook de verschillende tortillas de patatas (aardappel omelet) zijn hier zelfgemaakt en een aanrader. Ik ging voor de ‘vegan plate’, een houten plank vol met verschillende soorten Spaanse tapenades, hummus, … OVERheerlijk! Mijn broer ging dan voor de plank met Spaanse kazen (die gecombineerd worden met hun huisgemaakte confituur) en hammen. Super lekker! De lieve dames die er werkte spraken alleen maar Spaans, wat ik wel leuk vond. Dit gaf het een echt Spaanse ervaring! Gewoon je behelpen met gebaren, een vriendelijke lach, … Zalig! De sfeer die er heerste was super. In La Peseta hangen er tal van leuke dingen: grappige striptekeningen, oude fietsen, hangt er kledij boven je hoofd, antieke meubelen, … Echt fancy vond ik! Op en top een aanrader. Hier proef en zie je Valencia! Gewoon gaan genieten & ontspannen na een fietstocht langs de zee of in het mooie ‘Turia park’.
Carrer del Crist del Grau, 16, 46011 València
 • ‘Elbar’, onze vaste stek naast ons hotel om ’s avonds nog na te genieten van een lekkere sangria, gin-tonic of een bacardi cola! Hier kan je tapas, salades, vleesgerechten, … eten. Of kom je gewoon langs voor een aperitiefje. Hier kon je ons praktisch iedere avond vinden. Na een tijdje wisten de obers als wat we gingen drinken. Ons vast tafeltje op hun terras. 🙂
Avinguda de l’Institut Obrer de València, 20, 46013 València

Vergeet ook niet de verschillende ‘Mercado’s’ te gaan bezoeken, de ‘Art of Science’, een fiets te huren en door het ‘Turiapark’ of via de boulevard langs de zee te fietsen, genieten op de verschillende terrassen in de Spaanse zon, …

Valencia is een MEGA stad, gezellig, vol liefde, warmte, vriendelijke mensen, zoveel moois te zien, … Ik ben grote fan. Wij gaan zeker nog eens terug.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply