Gezonde baksels

Cheesecake met zomers fruit

Ik zou elke dag een stukje cheesecake lusten! Echt! Dit is samen met de carrotcake mijn favoriete taartje! Ben jij ook zo een ‘cheesecakelover’? Dan wil je deze zeker niet missen! Super gemakkelijk om te maken, lekker en guiltfree (als je natuurlijk niet een hele taart naar binnen speelt 🙂 ). De bodem is gemaakt van havermout, nootjes en amandelmeel. De vulling van magere kaas en rood fruit. Ideaal met de zomer voor de deur!

Cheesecake met zomers fruit

Print Recipe
Serves: 1 taart

Ingredients

  • - 120 gram havermout
  • - 150 gram gemengde noten
  • - 150 gram amandelmeel
  • - 2 tl vanille extract
  • - 2 zakjes agaragar (of 5 geweekte gelatine blaadjes)
  • - 150 ml water
  • - 50 gram gesmolten kokosolie
  • - 1 eiwit
  • - 2 el honing
  • - 2 el stevia
  • Vulling:
  • - 4 el honing
  • - 2 el stevia poeder
  • - Rasp van 1 limoen
  • - Sap van 1 citroen
  • - 250 gram philadelphia kaas (natuur)
  • - 500 gram magere kaas
  • - Optioneel: de helft van het rood fruit door het mengsel mengen (want ik hou van fruit in mijn kaastaart)
  • Topping:
  • - 350 gram rood fruit (175 gram in de vulling, 175 gram on top)
  • - Wat aardbeien, bosbessen, braambessen, frambozen en takje munt boven op de cheesecake

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Neem je keukenmixer en mix de gemengde noten fijn.

3

Doe in een kom de amandelmeel, havermout, gemixte noten, vanille extract, gesmolten kokosolie, 150 ml water, 2 el steviapoeder, 2 el honing en 1 eiwit. Meng alles goed door elkaar.

4

Neem een springvorm, doe hierin bakpapier en giet het droog beslag er in. Druk goed aan, totdat je een mooie bodem hebt en zet 15 minuten in de oven. Daarna haal je hem uit de oven en laat afkoelen. Daarna mag hij even in de koelkast (10 minuten).

5

Nu maak je de kaasvulling: Verhit 150 ml water, met klein beetje magere kaas in een steelpannetje & doe hier de agaragar bij (of gelatine). Goed roeren. Daarna mag de rest van de magere kaas en philadelphia kaas erbij.

6

Haal van het vuur, doe hier nu het sap van de citroen en rasp van de limoen erbij. Maak de kaas zoeter door er honing aan toe te voegen (2 el) en wat stevia poeder.

7

1. Wil je wat fruit in je kaasmengsel, dan voeg je wat rood fruit eraan toe. Alles goed mengen en daarna giet je het mengsel op de harde bodem en laat hem opstijven in de koelkast. Zeker 3 uren.

8

Voor de topping, doe je de rest van het rood fruit in en mixer en zeef je alle pitjes eruit. Het mengsel dat overblijft giet je over de kaas. Snij wat aardbeien, bosbessen en frambozen en leg deze erop.

9

2. Wil je geen fruit in het mengsel, doe je het apart in een steelpannetje, zet op het vuur met wat honing. Als dit goed gesmolten is, mix je dit fijn met je staafmixer en zeef je er achteraf alle pitjes uit. Neem het rood mengsel en giet dit beetje per beetje over het kaasmengsel. Strijk met een vork er wat textuur in. Laat een nachtje opstijven in de koelkast.

10

Klaar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply