Diner

Bloemkool risotto

Deze bloemkool risotto maakt mij echt blij, het is super simpel om te maken en zoooo lekker. Ik hou van veel groenten op tafel, dit gerecht is dan ook een perfect voorbeeld van alleen maar groenten. Zonder pasta, rijst, … En geloof me als je deze risotto gegeten hebt, wil je geen gewone meer.

Lekker en romig

Heb jij al eens ‘rijst’ van bloemkool gemaakt? Met een goede foodmixer of blender is het echt een fluitje van een cent. Of je kan dit in sommige winkels (zoals Albert Heijn, Delaize) al voorverpakt vinden.  Ik maakte de risotto extra romig door ricotta kaas en melk erbij te voegen. Dit mag, want een echte groenten risotto zonder kaas dat kan natuurlijk niet! Dit receptje is in 1, 2, 3 klaar en zet je zo op jouw tafel. Ik combineerde dit met lekkere falafel stukjes of gewoon met extra doperwtjes bij. Maar je kan dit perfect met een stukje vlees of vis serveren.

Smullen maar… 🙂

 

Bloemkool risotto

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 1 bloemkool
  • - 100 ml melk (ik gebruikte rijstmelk)
  • - 2 el ricotta kaas (of geraspte mozzarella kaas )
  • - 1 sjalot
  • - Peper en zout
  • - 1 tl kurkuma poeder
  • - Snuifje cayenne poeder
  • - 1 teentje look (optioneel)
  • - 3 grote handen spinazieblaadjes (in het eerste gerecht) of 30 gram doperwten (diepvries) (tweede gerecht)
  • - 1 el mediterraanse kruiden
  • - Afwerking: verse koriander en wat Parmezaanse kaas

Instructions

1

Je neemt je keukenmixer, en doe je bloemkool in kleine trosjes hierin. Mix dit kort fijn. Niet te lang want anders wordt dit een papje.

2

Snij je sjalotje, en plet je look.

3

Stoof dit aan, en doe je bloemkool erbij, laat dit even stoven.

4

Doe daarna je melk en de ricotta kaas/mozzarella kaas erbij. Daarna doe je de kruiden erbij (kurkuma poeder, cayenne poeder, peper en zout, mediterraanse kruiden).

5

Op het laatste voeg je de spinazieblaadjes of de doperwten eraan toe. Laat dit nog 1 minuutje op staan, en roer goed door elkaar.

6

Ik werkte af met wat Parmezaanse kaas en verse koriander.

Notes

Bij de ene bloemkool risotto bakte ik stukjes falafel erbij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply