Diner/ Lunch

Kikkererwten burger met een groene salade & feta

Jullie weten dat ik graag eens vegetarisch eet, zeker de veggie burgers. En als je ze dan nog eens snel zelf kan maken. Mmmm.. Perfect voor mij!

VEGGIE burger

Burgers op basis van kikkererwten zijn echt lekker en gemakkelijk om te maken. Ik eet zelf weinig vlees, en deze burgers zijn een ideale vleesvervanger. Ik gebruikte kikkererwten uit blik maar je kan natuurlijk ook zelf kikkererwten weken in water. Maar kikkererwten uit blik zijn perfect voor dit recept, en het is veel gemakkelijker. 🙂

Kikkererwten burger met een groene salade & feta

Print Recipe
Serves: 2 burgers Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 50 gram amandelen
  • - 150 gram kikkererwten (gekookt uit blik)
  • - 50 gram zongedroogde tomaten
  • - Handje verse basilicum
  • - Peper en zout
  • - Snuifje komijnpoeder
  • - Snuifje currypoeder
  • - 1 teentje knoflook
  • - Kokosolie om in te bakken
  • Salade:
  • - Handje bladspinazie
  • - Handje gewone sla (ik gebruikte hier gemengde sla)
  • - 10 groene asperges
  • - Handje rozijnen
  • - 20 gram feta kaas
  • - 6 zongedroogde tomaten (halfgedroogd in olie)
  • - 8 kerstomaten

Instructions

1

Mix alles samen in je keukenmixer of in je blender.

2

De amandelen, kikkererwten (uitgelekt), zongedroogde tomaten en de kruiden.

3

Kneed het deeg en maak twee bolletjes (moest het deeg nog te droog zijn, kan je er wat olie aan toevoegen).

4

Ik warm wat kokosolie in een pan, en plet de twee bolletjes plat in de pan.

5

Zo krijg je twee mooie burgertjes.

6

Kort aanbakken aan beide kanten tot ze een bruin korstje hebben.

Notes

Kan ook super lekker zijn tussen een bruin broodje. Echt zoals een burger.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply