Diner

Soba noedels met mango en aubergine

Een fantastisch lekker vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht. 1 van mijn favorietjes van Otto Lenghi!

De combinatie van het zoete van mango en het hartige van de noedels en aubergine. Yummm!!! Geef mij maar iedere dag deze keuken!

Een heerlijke lichte maaltijd. Maar je kan er perfect een stukje vlees of vis bij eten. Ook héél lekker koud, dus ideaal om mee te nemen naar je werk in een bakje!

Alleen al de kleuren zijn toch prachtig? Het oog wil ook wat hé 😉

Soba noedels met mango en aubergine

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 100 ml (zwarte) rijstazijn (Chinkiang vinegar)
  • - 2 el stevia
  • - Zout en peper
  • - 1 teentje look
  • - 1/2 verse rode chilipeper
  • - 1 tl sesamolie
  • - 1 limoen
  • - 200 ml zonnebloemolie
  • - 2 aubergines
  • - 150 gram sobanoedels
  • - 1 grote rijpe mango
  • - 20 gram koriander
  • - 1/2 rode ui

Instructions

1

Voor de dressing: Neem een steelpannetje: Giet hier het rijstazijn, 2 el stevia, zout en peper. Meng alles goed dpoor elkaar en warm even op. Voeg hier nu de knoflook en rode peper (gesneden), sesamolie, limoenrasp en sap eraan toe. Meng en haal van het vuur.

2

Kook de sobanoedels zoals op de verpakking. Meestal is dit maar 4/5 minuten. Spoel met koud water af en laat goed uitlekken.

3

Ondertussen snij je de aubergines in blokjes en bak je in zonnebloemolie of olijfolie en kruid met peper en zout.

4

Schil de mango en snij in blokjes en de rode uit mag in ringetjes gesneden worden.

5

Neem een grote kom, vermeng de noedels met de dressing, mango, ui, aubergine en verse koriander

6

Bak ondertussen de aubergines in de zonnebloemolie mooi bruin, bestrooi met een snufje zout.

7

Vermeng de noedels in een grote kom met de dressing, mango, ui, aubergine en de kruiden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply