Een frittata uit de oven, een aanrader. Zeker met tomaat, prei en kip. Koolhydraatarm en vrij van lactose. Geen opgeblazen gevoel. Gewoon super veel smaak.
Ik ben een grote oven fan. Ik zou alles in mijn oven maken. Niet alleen omdat het heel gemakkelijk is maar ook omdat ovengerecht perfect aansluiten bij deze koude dagen. Het geeft een knus gevoel vind ik 😉
Ik gebruikte maar een klein beetje soja room (je moet af en toe vetstoffen in je ‘dieet’/’levensstijl’ stoppen. Dit komt je metabolisme ten goede. Want je hebt gezonde vetten nodig!!), geen aardappelen enkel maar groenten en lekkere kip. Deze frittata is een bron aan eiwitten. En nog steeds heel gezond. Ik heb hem gemaakt in een taartvorm, vind ik leuker ogen. Maar kan je perfect in een ovenschaal maken. Frittata is de ideale manier om restjes te verwerken.
Frittata met prei, tomaat en kip
Print RecipeIngredients
- - 3 eieren
- - 150 gram prei
- - 1 handje spinazie
- - 100 ml soja room
- - 2 stengels lente - ui
- - Sap van 1 limoen
- - Verse rozemarijn
- - Olijfolie
- - 100 ml amandelmelk ongezoet
- - 100 gram gerookte kippenblokjes
- - 1 tomaat
- - 2 el Parmezaanse kaas
- - Peper, zeezout en oregano
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de prei in fijne stukjes en bak hem samen met 1 handje spinazie in olijfolie aan in een pan.
Snij de tomaten in kleine blokjes en de lente ui in ringen.
Neem een beslag kom. Doe hierin de eieren en kluts ze los. Kruid met peper, verse rozemarijn, oregano en zeezout.
Nu mag er hier 100 ml magere soja room bij en 100 ml amandelmelk.
De groenten en de kippenblokjes mogen erbij. Meng alles goed door elkaar.
Neem een bakvorm, giet het beslag erin. Kruid met wat oregano en leg wat verse rozemarijn bovenaan. Strooi klein beetje Parmezaan on top. En zet voor 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin en gaar is.
Snij de frittata aan en leg op het bord.
Serveer met een frisse salade erbij en druppel wat limoen sap over de frittata.
No Comments