Dessertjes/ Gezonde baksels

Vegan taart met appel & mango

Je kan deze taart wat vergelijken met een ‘kruimeltaart’. Dit is een lekker veganistisch recept. Deze taart bevat ook geen gluten en geen lactose. Het is een gezondere taart, maar hij is toch heerlijk zoet. Deze Vegan taart met appel & mango is geschikt als dessertje, bij de koffie of als ontbijt. Door de havermoutmeel is die ook lekker vullend. De appeltjes en mango geven dit gebak een lekker frisse toets.

Dit is echt een ‘eatclean’ taartje. Geniet! Bij deze taart eet je de laatste kruimeltjes op, geloof me!

Vegan taart met appel & mango

Print Recipe

Ingredients

  • Bodem:
  • - 200 gram havermeel (havermout fijn mixen)
  • -50 gram kokosrasp
  • - 50 gram boekweit
  • - 3 el ahorn siroop
  • - 100 gram kokosolie (gesmolten)
  • Vulling:
  • - 1 rijpe mango
  • - 3 appels
  • - 1 el citroensap
  • - 2 el kaneelkruiden
  • - 1 el stevia
  • - 1 el kokosbloesemstroop (of kokosbloesemsuiker)
  • Topping:
  • - 1 1/2 appel (gesneden in partjes)
  • - 1/4 mango blokjes (in midden van je taart)
  • - 1 el honing
  • - Snuifje kaneel

Instructions

1

Maak eerst de bodem. Neem een grote beslag kom. Doe hierin je havermeel, kokosrasp, boekweit en ahorn siroop. Smelt je kokosolie (ik doe dit meestal in de microgolf, dit gaat sneller). Voeg de olie bij het mengsel. Roer dit goed door elkaar. Ik kneed dit met mijn handen.

2

Daarna neem je een springvorm, en doe hier bakpapier in. Vul de bodem met het mengsel, en druk stevig aan. Vergeet de randjes dit.

3

Zet ongeveer 15 minuten in de koelkast.

4

Ondertussen snij je de appels en mango in fijne blokjes (laat 1/4 van je mango apart voor de afwerking). Stoof deze aan met wat kaneelkruiden, citroensap, stevia en kokosbloesemstroop. Dit ruikt alvast heerlijk!!

5

Haal je bodem uit de koelkast, en leg deze fruitmengeling erop.

6

Werk af door je appels in partjes te snijden, en leg deze aan de rand in een mooie cirkel. Vul het middelste op met de rest van je mangoblokjes. Strooi nog wat kaneelpoeder en honing erover.

7

Deze mag 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Notes

Heerlijk met een bolletje zelfgemaakte gezonde bananenijs (staat in mijn recepten).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply