Diner

Punt paprika veggie bolognese

Ik hou van geroosterde of gevulde paprika’s. Het leukste vind ik de zoete punt paprika’s. Of je ze nu vult met gehakt, tonijn, rijst, quinoa, feta of iets vegetarisch. Allemaal even lekker. 😉

Een ideaal bijgerecht maar ik maak het vaak als avondmaal. Gewoon opvullen en de oven in. Super gemakkelijk, gezond en lekker. Deze is de ‘veggie edition’ want ik vulde hem nu op met vegetarisch gehakt en groenten. Ik maakte eigenlijk een soort vegetarische bolgonese saus. Mmmm!

Punt paprika veggie bolognese

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 1 zoete puntpaprika
  • - 120 gram vegetarisch gehakt
  • - 1/2 rode ui
  • - 100 gram champignons
  • - 80 gram courgette
  • - 200 gram passata
  • - Peper en zout
  • - 1 handje verse basilicum.
  • - Olijfolie
  • - 1 tl Provençaalse kruiden, snuf pili pili
  • - 1 el maïs
  • - 2 el Parmezaanse kaas
  • - Groene salade als bij gerecht

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Snij de punt paprika's in twee, haal de pitjes eruit en leg op een bakplaat.

3

Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet een 15 tal minuten in de oven.

4

Ondertussen maak je de veggie bolognese. Snij de champignons, rode ui en courgette in fijne blokjes.

5

Stoof dit in wat olijfolie aan in de pan. Kruid met pili pili en Provençaalse kruiden.

6

Daarna mag de passata en een geutje water bij. Meng alles door elkaar. Kruid nog eens met peper, zout en verse basilicum. Zet even het deksel op de pan en laat even sudderen op een middelhoog vuur.

7

Daarna haal je de paprika uit de oven, vul je het met de veggie bolognese. Strooi er wat Parmezaanse kaas en mais over. Zet nog 10 minuutjes in de oven.

8

Serveer met wat groene sla.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply