Diner

Courgettenoedels met avocadosaus, geitenkaas & broccoli

Yes het is lente. Tijd voor frisse gerechten. Joeppiee!! Ik ben gelukkig! Ik had behoefte aan langere dagen, meer zonlicht, warme temperaturen, … Deze ‘courgette noedels’ is het perfecte gerecht als je lang wilt verzadigd zijn maar toch lekker wilt eten ­čÖé . Een romig receptje met groenten en kaas!

Courgettenoedels met avocadosaus, geitenkaas & broccoli

Print Recipe
Serves: 1 pers Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 1 courgette
  • - 1/2 avocado
  • - 1 kleine broccoli
  • - Zwarte peper en grof zeezout
  • - 2 el olijfolie
  • - 1 el geitenkaas
  • - 2 el ricotta kaas
  • - 1 tl tahin
  • - Snuifje chili vlokken
  • - 1 tl citroensap
  • - Afwerken met wat zaden naar keuze (ik gebruikte pompoenpitten)

Instructions

1

Neem een grote kookpot, en breng water aan de kook. Doe hierin de roosjes broccoli en kook gaar.

2

Snij met de spiraalsnijder de courgette in slierten/noedels. Doe deze in een pan met wat olijfolie. Wacht nog op te bakken.

3

In je keukenmixer of blender maak je nu de avocado saus: doe hierin 1/2 avocado, 1 tl tahin, 2 el olijfolie, 2 el ricotta kaas, peper en grof zeezout, wat chili vlokjes (of cayennepoeder) en 1 tl citroensap. Mix dit tot 1 geheel.

4

Neem nu de steelpan met de courgette noedels, doe hierbij de broccoli, avocadosaus en wat pompoenpitten. Warm dit lichtjes op. Werk af met wat geitenkaas erdoor te mengen en strooi er wat sesamzaadjes over. Heerlijk romig!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply