Diner/ Lunch

Courgetti met scampi & ratatouille sausje

Als je zo een healthy foodie bent, net zoals ik, moet er een spiraalsnijder in je kast zitten. Hier kan de leukste dingen mee doen. En is een leuk alternatief voor pasta, rijst, aardappelen, .. Of wil je wat kilo’s kwijt? Ben je bereid om je koolhydraten even te laten staan? Maar je wil wel blijven genieten van wat je eet.. Dan heb ik hier voor jouw een fantastische variant: Courgetti! 

Ik heb er al eerder een blogpost rond geschreven: Courgetti met avocadosaus.  Zo gemakkelijk om te maken en super gezond. Ik eet veel courgetti. Ik vind het zo een leuk alternatief op gewone pasta. Deze combinatie met scampi’s en ratatouille sausje geven het een extra boost. Dit gerecht heeft smaak & pit. Je hebt een overload aan groenten binnen, perfect toch?! 🙂

Deze groentenpasta met scampi’s is ook een leuk voorgerechtje. Als het iets meer mag zijn, strooi ik er nog wat Parmezaanse kaas over.

 

Courgetti met scampi & ratatouille sausje

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 25 min

Ingredients

 • - 8 scampi
 • - 1 rode ui
 • - 1 courgette
 • - Kruiden: verse oregano, peper en zout, snuifje cayenne peper en paprikapoeder
 • - Olijfolie (om alles te bakken)
 • Ratatouille sausje:
 • - 1 klein sjalotje
 • - 1/2 teentje look (optioneel)
 • - 1/4 aubergine
 • - 1/4 courgette
 • - 1/4 paprika
 • - 1/2 tomaat
 • - 2 grote el tomatenpassata
 • - 1 tl tomatenpuree
 • - Peper en zout
 • - 1 tl Provençaalse kruiden
 • - Snuifje pili pili
 • - 1 tl kurkuma kruiden

Instructions

1

Ik begin eerst aan mijn ratatouille sausje: Snij al de groenten uit het lijstje in stukjes, stoof eerst je sjalotje met wat look en doe dan deze groentjes erbij. Als ze lichtjes gaar zijn, voeg je de tomaten passata, tomatenpuree en je kruiden eraan toe. Kruid naar jouw smaak, ik hou van wat een 'spicy' smaak, dus ik doe er redelijk veel peper, kurkuma, Provençaalse kruiden en zelf een snuifje pili pili in.

2

Je saus is klaar, zet dit aan de kant.

3

Pel je scampi's, en maak ze schoon.

4

Snij je rode ui in ringetjes, stoof deze in een braadpan en leg er verse oregano blaadjes bij. Voeg hier nu je scampi's aan toe, en kruid met goed veel peper en zout, snuifje cayenne peper en paprikapoeder. Bak dit kort aan aan beide kanten. Zorg dat je de scampi's niet te lang bakt, dat ze teveel uitdrogen.

5

Neem ondertussen je spiraalsnijder, haal daar je courgette door, en voeg de courgetti toe aan je scampi's. Roer dit goed door elkaar, voeg eventueel nog wat olijfolie aan toe. En stoof dit kort aan.

6

Warm je ratatouille sausje nog wat op, en je kan beginnen dresseren.

7

Als afwerking voeg ik nog wat gehalveerde kerstomaatjes eraan toe en wat verse oregano blaadjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply