Diner

Low carb lasagne met boordevol groenten en gehakt

Jullie weten dat ik ovenschotels niet kan weerstaan. Het is zelfs zo erg dat ik echt het laatste restje uit de schaal schraap (vooral de korstjes aan de randen, mmmmm 🙂 ) En vooral een lekkere groenten lasagne met gehakt kan ik niet laten staan.

Lekker die schaal uitlikken is helemaal niet erg. Zeker met deze koolhydraatarme versie van lasagne. Ik heb hier de deegbladen vervangen door pompoen en courgette (fijngesneden met de mandoline). Ik voegde bij de saus nog extra wortels en spinazie. Een bommetje aan groenten en heerlijk puur rundergehakt. En als topping lekker veel kaas. Yummmie! Mijn perfecte lasagne, keto style 😉

Geniet!

Sofia

Low carb lasagne met boordevol groenten en gehakt

Print Recipe
Serves: 1 schotel/4 personen Cooking Time: 50 minuten

Ingredients

  • - 400 gram rundergehakt
  • - 1 blik tomatenblokjes
  • - 2 el tomatenpuree
  • - 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • - 400 gram verse spinazie
  • - 250 gram schijfjes wortel (uit diepvries)
  • - 1 grote courgette
  • - 1 butternut (met de mandoline in schijfjes snijden, haal de schil eraf)
  • - 150 gram geraspte kaas
  • - Gedroogde oregano, snufje pili pili, peper, zout, olijfolie
  • - Geutje amandelmelk
  • - handvol zonnebloempitten

Instructions

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan, bak 1 fijn gesneden ui even aan en voeg het gehakt toe

3

Ondertussen snij je met de mandoline de butternut en courgette (in de lengte) in schijfjes.

4

Leg op de bakplaat, besprenkel met olijfolie, oregano, peper en zout. Gaar een 10 tal minuutjes voor in de oven. (zo zijn ze al wat zachter om laagjes te maken in je lasagne)

5

Maak nu de groentesaus: verhit een een kookpot olijfolie en bak de andere fijngesneden ui. Voeg hier nu de wortelschijfjes uit de diepvries aan toe. Stoof een 5 tal minuutjes. Voeg nu tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, geutje amandelmelk, 1 groentebouillon blokje, pili pili, peper, zout eraan toe. Leg een deksel op de pot en laat de saus 15 minuten op een laag vuurtje sudderen.

6

Daarna mag het gehakt erbij. Laat nog 5 minuten pruttelen en op het laatste mag de spinazie erbij. Roer de spinazie onder de saus. Laat het vuur nog 2 minuutjes opstaan en dan mag het uit.

7

Schep ⅓ van de saus in een ovenschaal.

8

Leg daarop de helft van de pompoenbladen en courgette.

9

Strooi daar een handvol geraspte kaas over.

10

Schep dan weer ⅓ van de saus in de schaal.

11

Leg daar de andere helft van de pompoen en courgette op.

12

Strooi er weer een handvol kaas overheen, maak het gerecht af met de resterende saus en verdeel er de overige kaas en handvol zonnebloempitten over heen. Zet 25 minuten in de oven.

13

Laat even afkoelen en snij mooie vierkanten uit de lasagne. Serveer met wat verse rucola.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply