Zaterdag had ik mijn evenement bij Terre Bleue. Deze beauty maakte ik als één van mijn ‘healthy gerechtjes’. 😉 Ze vonden hem super geslaagd. Lekker smeuïg, glutenvrij, overheerlijk én gezond. Dit bananenbroodje met appeltjes en bosbessen is een ideaal tussendoortje, en deze versie is wel één van mijn favorietjes. Ideaal om dikke plakken van te snijden. Ook leuk om dit te gebruiken als dessert. Met wat kokosroom, bosbessen, geroosterde amandelschilfers erop. Super geslaagd gezond nagerecht!
Tip: laat hem een nachtje in de koelkast staan, zo wordt hij nog smeuïger.
Geniet ervan! En laat eens weten wat je ervan vond!
x
Bananenbrood met appeltjes en bosbessen
Print RecipeIngredients
- - 150 gram spelt meel
- - 100 gram havermout
- - 2 eieren
- - 3 rijpe bananen
- - 1 tl vanille of amandel aroma (ik gebruikte amandel)
- - 1 el bakpoeder
- - 2 el kokosbloesemsuiker
- - Snuifje zout
- - Snuifje kaneel
- - 3 appels
- - 1 grote hand bosbessen (ik gebruikte bevroren bessen)
- - 1 handje rozijnen
- - 1 klein handje amandelschilfers
- - Kokosolie of olijfolie (om in te vetten)
- - Bosbessen (stuk of 10 als afwerking)
Instructions
Pel je bananen, en plet ze met een vork.
Weeg je speltmeel, havermout, bakpoeder en kokosbloesemsuiker af en doe in een beslagkom. Voeg daar snuifje zout, kaneel en de twee eieren aan toe.
Mix tot een gladde massa. Doe hier nu je geplette bananen bij en meng goed door elkaar.
Schil de appeltjes, en snij ze in fijne blokjes en doe deze samen met de bosbessen, rozijnen en de amandelaroma erbij. Meng alles goed door elkaar.
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Doe het beslag in een cakevorm of ik gebruikte deze keer een taart vorm. Vet deze wat in met olijfolie of kokosolie.
Giet je beslag erin, werk af met amandelschilfers en bosbessen on top. Druk deze wat aan en zet voor ongeveer 50/60 minuten in de oven.
Notes
Hou je van nootjes? Je kan er gerust wat amandelen, hazelnoten, pecannoten, ... aan toe voegen in het beslag.
No Comments