Herfst in huis met deze heerlijke Banaan-bosbes Muffins..
Heerlijk en ‘guilt-free’ tussendoortje, laat je verrassen door deze lekkere muffins. Makkelijk receptje en snel klaar. Ideaal om mee te nemen naar je werk. Laat ze als ze klaar zijn nog even afkoelen en dan smullen maar!! Met dit recept kan je 12 muffins maken. Wat ik altijd doe, is er een aantal in plastic folie in pakken en bewaren in de vriezer. Zo heb ik altijd een tussendoortje als ik dit nodig heb.
Banaan-bosbes Muffins
Print RecipeIngredients
- - 150 gram speltmeel
- - 3 rijpe bananen
- - 3 eieren
- - 5 dadels (zonder pit)
- - 1 eetlepel bakpoeder
- - 2 handjes rozijnen
- - 1 schep proteïne poeder (optioneel)
- - 100 gram bosbessen
- - Snuifje zout
Instructions
Plet je bananen met een vork, en doe daarbij het speltmeel, 3 eieren en een eetlepel bakpoeder.
Meng alles goed.
Voeg daarbij de dadels (fijngesneden), rozijnen en bosbessen.
Als je het extra eiwitrijk wil maken, voeg je één schep (30 gram) proteïne poeder aan toe. Maar dit hoeft er niet bij.
Meng alles goed door elkaar, zodanig dat het een glad mengsel is en voeg er nog een snuifje zout aan toe.
Verdeel het mengsel in je muffin vormpjes. Let op: zorg dat je vormpjes stevig zijn, zet je papiertjes van de muffins in een harde vorm, anders zetten ze teveel uit in de oven. Ook zorgen dat je anti kleef vormpjes neemt of invetten met kokosolie. Zo blijft er geen papier aan de muffins kleven.
Daarna zet je ze in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 35 minuten.
Notes
Je kan ze perfect een aantal dagen bewaren in de koelkast & een deel invriezen.
No Comments