Gezonde baksels/ Ontbijt

Rabarber bananenbrood

Het is weer tijd voor rabarber, joeppieee!! De stengels zijn heerlijk zoet en zuur. Perfect om te combineren in je gerechten. Vaak bak ik iets gezonds, zonder suiker en tarwe. Dit doe ik omdat ik dan een hele week een lekker tussendoortje heb. Vaak vries ik ook stukje in, dan kan ik ze langer bewaren. Gewoon bananenbrood is echt mijn favoriet. Maar deze met rabarber smaakt echt overheerlijk, en staat nu ook in mijn favo’s snacks. Een heerlijke variatie op het gewone bananenbrood.

Rabarber

Als je rabarber wilt bereiden snij je de groene bladeren eraf. Enkel de rode bladstelen worden gegeten. Je snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm en kook ze in weinig water. Doe er wat honing in. Want rabarber heeft een zure smaak, zo wordt die al wat zoeter. Als de stukken in vezels uit elkaar vallen is de rabarber klaar. Rabarber kan je koud of warm eten.

Rabarber bevat vezels, mineralen, kalium, calcium, ijzer en is een bron van vitaminen. De grote groene bladeren kan je gebruiken als versiering bij je gerecht. Dit oogt mooi op het bord bij het fantastisch lekkere brood, dat je in kleine stukjes snijd om te serveren. Genieten!! Geloof me.

Rabarber bananenbrood

Print Recipe
Serves: 1 brood Cooking Time: 1 uur 15 min

Ingredients

  • - 2 bananen
  • - 150 gram rabarber + paar stengels rauwe rabarber als versiering on top)
  • - 200 gram speltmeel
  • - 50 gram havermout
  • - 2 handjes rozijnen
  • - 1 handje notenmix
  • - 2 tl bakpoeder
  • - 2 el kokosbloesemsuiker (of stevia
  • - 3 el honing of agave siroop
  • - 3 eieren
  • - 2 tl kaneel
  • - 1 tl vanille aroma

Instructions

1

Snij de rabarber fijn, doe ze in een kookpot met wat water en honing. Laat dit even koken, tot het water is opgelost en de vezels uit elkaar vallen. Laat het mengsel afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg in je cakevorm een stuk bakpapier.

3

Neem een grote beslagkom: doe hierin havermout, speltmeel, bakpoeder, kaneel en de vanille aroma. Klop je eieren los in een klein kommetje en doe deze erbij.

4

Plet je banaan en voeg deze bij het mengsel. Meng dit goed door elkaar.

5

Voeg hier nu je rabarber, rozijnen en notenmix eraan toe. Meng voorzichtig door elkaar.

6

Schep het deeg in de bakvorm. Versier met wat rauwe rabarber stengels.

7

Zet het brood ongeveer 55 min in de oven.

8

Prik met een satéprikker in je brood om te kijken of die gaar is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply