Ontbijt

Breakfast ’to go’

Ik hoor zoooveeel, ik heb geen tijd om te ontbijten. Of ‘gezond ontbijten’, daar sta ik niet vroeger voor op… Wat doen sommigen dan, een ‘on’gezond snel ontbijt meenemen in de auto: een boterkoek, een suikerrijke koek, of helemaal niet ontbijten. Allemaal geen zo’n goeie keuzes.. Maaaar het kan ook anders, en waar je maar 5 minuutjes tijd voor nodig hebt de avond ervoor. Zo heb je de volgende dag een heerlijk gezond ontbijt om van te smullen in de auto of op je werk.

Overnight oats & chia

De laatste maanden moet ik vaak vroeg op de baan. En als ik zeg vroeg, is dat héél vroeg 🙂 . Ik maak daarom altijd de avond ervoor mijn ‘potje’ al klaar. Ik kocht onlangs een aantal bokaaltjes met leuke dekseltjes. Ideaal om ‘on the road’ mee te nemen. Daarin doe je je havermout en chiazaad, amandelmelk, wat bevroren fruit en een schepje proteine poeder. Deze mengeling roer ik eens goed en zet ik de avond ervoor in de koelkast. En ’s morgens is dit een heerlijke pudding geworden, en werk ik dit af met nog wat nootjes of fruit erboven op. En klaar.. Ik neem mijn lepel en servetje mee in de auto, en weg ben ik.. 🙂

Overnight oats & chia

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 2 min

Ingredients

  • - 20 gram havermout
  • - 10 gram chiazaad
  • - 150 ml amandelmelk (of kokosmelk)
  • - 1 theelepel zoetstof (stevia of canderel)
  • - 1 handje bevroren rood fruit
  • - Halve banaan
  • - 1 handje nootjes (naar keuze)
  • - 1 theelepel kaneelpoeder

Instructions

1

De avond voordien neem je een leuk bokaaltje (zorg dat die waterdicht is, dat je niet plots begint te lekken in je 'fancy car' 😉

2

Doe daarin je havermout en chiazaad

3

Voeg je amandelmelk aan toe

4

Roer of schud eens goed

5

Voeg je bevroren rood fruit en je zoetstof aan toe

6

En laat een nachtje rusten in de koelkast

7

's Morgens voeg je schijfjes banaan eraan toe, wat nootjes en wat kaneelpoeder

8

Doe je dekseltje erop en weg ben je...

Notes

Leuke goedkope bokaaltjes kan je overal wel vinden (action, casa, aveve, of kijk eens bij je oma in de kast 🙂 ,..).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply