Diner

Opgevulde courgette met een romige kaasdressing, gegrilde groentjes & kippenburger

Courgette is één van mijn favoriete groentes omdat je er zoveel mee kunt doen. Ik eet ze graag rauw, maar ook heerlijk gewoon bakken in de pan of grillen in de oven.

Ronde courgette kan je perfect opvullen, en ze zien er toch mega ‘cute’ uit. Staat altijd mooi op je bord en ze smaken overheerlijk. Gezond én eenvoudig! Je kunt er eigenlijk alles in stoppen: groenten, feta kaas, tonijn, gehakt, rijst, bulgur, … Noem maar op. Ik koos deze keer voor een ‘veggie courgette’ met een kippenburger erbij. Maar je kan er perfect pasta of rijst aan toe voegen. Waar jezelf zin in hebt.

Opgevulde courgette met een romige kaasdressing, gegrilde groentjes & kippenburger

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 1 ronde courgette
  • - 1/2 paprika
  • - 4 zongedroogde tomaatjes
  • - 4 trosjes broccoli
  • - 4 champignons
  • - 1 pijpajuin
  • - 1/2 tomaat
  • - Verse koriander
  • - Kruiden: snuifje pili pili, oregano, peper, zout
  • - 1 kippenburger
  • - Olijfolie
  • Kaasdressing:
  • - 3 el magere verse kaas
  • - Verse koriander
  • - Oregano, peper, zout, paprikapoeder, tijm

Instructions

1

Snij het kopje van de courgette, en leg die al op je bakplaat. Hol het vlees uit je courgette. Haal er zoveel mogelijk uit, maar zorg dat je geen gaatjes in de bodem maakt. Het vruchtvlees heb ik in dit gerecht niet gebruikt.

2

Vet de courgette in met olijfolie en kruid met peper en zout.

3

Daarna snij je de champignons, zongedroogde tomaatjes, 1 gewone tomaat en lente ui in fijne stukjes. Meng deze door elkaar met wat olijfolie en kruid met peper, zout en wat oregano.

4

Vul de courgette met dit mengsel. Zet nu je courgette op je bakplaat.

5

Ondertussen snij je de paprika in fijne reepjes, en leg deze samen met je broccoli trosjes op de bakplaat.

6

Zet dit in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer een 20 a 30 tal minuten.

7

Ondertussen bak je de kippenburger in wat olijfolie. Zorg dat beide kanten mooi goudbruin worden.

8

Neem nu een klein potje, doe hier je verse kaas in en kruid met verse koriander, oregano, peper, zout, paprikapoeder en tijm.

9

Als alles klaar is, serveer je dit mooi op het bord. Werk af met koriander en een citroenschijfje. Heerlijk wat frisse citroensap over je courgette en je burger. Smakelijk!

Notes

Je kan altijd wat feta kaas aan je courgette mengsel toevoegen. Kan je geen ronde courgette vinden? Dan kan dit recept ook met de gewone courgette.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply