Diner

Kippenburger met een warme salade van sperziebonen, butternut en paprika

Weeral butternut? 😉 Deze bekende flespompoen is dan ook één van mijn favoriete groentes. Zeker tijdens de herfst.

Je kan er zoveel mee doen. Wees gewoon creatief. Ik heb al een tal van recepten staan op mijn blog en je weet dat ik ga voor recepten die gewoon lekker, gezond en makkelijk zijn! Je kan butternut stomen, koken of roosteren. Ik kies meestal voor het laatste. Dit geeft meer smaak aan de groente! Het was deze keer a la minute koken en kijken wat er nog in mijn koelkast lag. Dus het werd een warme salade van sperziebonen, butternut en paprika! Met gewoon een kippenburger erbij. Simpel maar daarom niet minder lekker 🙂

Vervang gerust de burger door iets plantaardigs, vis of een ander stuk vlees.

Kippenburger met een warme salade van sperziebonen, butternut en paprika

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • - 1 kippenburger
  • - 150 gram butternut
  • - 1 rode paprika
  • - 120 gram sperziebonen
  • - 1 sjalot
  • - 1 plakje cheddarkaas
  • - 1 el cottage cheese
  • - Olijfolie
  • - Kippenkruiden, peper en fijn zeezout

Instructions

1

Snij de butternut en paprika in fijne blokjes, leg op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en fijn zeezout.

2

Dit mag in een voorverwarmde oven op 190 graden, een 15 tal minuten.

3

Kook terwijl de boontjes klaar in gezouten water. Proef nu en dan eens om te kijken of ze gaar zijn. Giet ze af en spoel ze onder koud water.

4

Pel en snij het sjalotje fijn. Neem een steelpan, doe hierin wat olijfolie, stoof het sjalotje glazig. Nu mogen de groenten: geroosterde butternut, paprika en de gekookte boontjes erbij.

5

Bak kort aan.

6

Ondertussen neem bak je ook de kippenburger in wat olijfolie aan, kruid met wat kippenkruiden. Bak beide kanten totdat de burger een goudbruine kleur heeft.

7

Dresseer: leg de warme salade op je bord, besprenkel met een lepeltje cottage cheese. Leg op de kippenburger een plakje cheddar kaas.

8

Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply