Lunch

Gegrilde knolselder en butternut met een romige bloemkoolsaus

Ik ben zo zot van bloemkoolsaus!! Lekker romig, precies echte kaassaus.

Je hebt helemaal geen dikmakende sauzen nodig om een lekkere romige & smaakvolle saus op tafel te toveren. Probeer maar deze bloemkoolsaus. Ik maakte het hier als topping voor mijn gegrilde herfst groenten. Maar maak het gerust eens als extra laagje op je gehakt-prei schotel.

Geloof me, je kan er van blijven eten 🙂 . Ik maak hem deze week nog eens klaar en combineer het eens met linzenpasta, kippenblokjes en zongedroogde tomaten! Deel ik snel (JEP, ik maak mijn planning voor een hele week), belooft!

Gegrilde knolselder en butternut met een romige bloemkoolsaus

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • - 3/4 knolselder
  • - 1/2 butternut
  • - Olijfolie, peper, zeezout
  • - Verse tijm en rozemarijn
  • - 1 bloemkool
  • - 1 groenten bouillon blokje
  • - 3 el Parmezaanse kaas
  • - 150 ml amandelmelk
  • - Snuf nootmuskaat

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Je schilt en snijd de knolselder en butternut in fijne plakjes of blokjes (hoe je zelf wil). Leg dit op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie. Kruid met peper, zeezout, verse rozemarijn en tijm.

3

Dit mag voor 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de groentjes beetgaar zijn.

4

Ondertussen maak je de bloemkoolsaus: haal de roosjes van de bloemkool, doe in een pot met water en breng aan de kook. Hier mag je een groentenbouillon blokje bij doen.

5

Als de bloemkool zacht is (ik stek er meestal in met een mes), giet je het water af en laat je nog klein beetje vocht bij de bloemkool.

6

Daarna pureer je de bloemkool (met een staafmixer), voeg er 2 el Parmezaanse kaas, snuf nootmuskaat, 150 ml amandelmelk en peper en zout aan toe. Mix tot een gladde saus.

7

Neem een ovenschaal: doe hier nu de gegrilde groenten in, giet de bloemkoolsaus erover en besprenkel met nog wat Parmezaanse kaas.

8

Zet nu 15/20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

9

Klaar!

Notes

Maak deze schotel perfect al op voorhand, en zet gewoon op het moment zelf in de oven

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply