Dessertjes

Smeuïge rijstpap met een bosbessausje & granola

Zelfgemaakte rijstpap!? Wie lust dit nu niet? Met veel kruiden zoals kurkuma, saffraan, kaneel & kokosmelk. Zo lekker smeuïg. Normaal gezien telt rijstpap best wel wat calorieën, maar ik maakte een light versie met een topping van granola & een bosbessen sausje. Zilvervliesrijst is een goede bron van koolhydraten en zeer vetarm, waardoor het licht verteerbaar is.

HET ideale dessert als je gasten op bezoek komen, als je gaat sporten of ik eet dit enorm vaak als ontbijt. YUMMM!! Het is het perfecte gezonde comfort food.

Smeuïge rijstpap met een bosbessausje & granola

Print Recipe
Serves: 8 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 250 gram zilvervlies rijst
  • - 500 ml kokosmelk
  • - 1 kaneelstokje
  • - 1 tl vanille aroma (of een vanille stokje)
  • - 2 el ahorn siroop (of honing)
  • - 1 tl saffraan
  • - 1 tl kurkuma
  • - 2 el stevia suiker
  • Afwerking:
  • - 200 gram bosbessen (diepvries)
  • - 2 el honing
  • - 1 el granola on top (per persoon)
  • - Snuifje kaneel poeder (on top)

Instructions

1

Neem een kookpot met water erin, breng deze aan de kook. Voeg hier nu de 250 gram zilvervliesrijst aan toe, en laat een 20 tal minuten koken tot dat de rijst gaar is.

2

Giet de rijst af, en laat even afkoelen.

3

Neem dezelfde kookpot. Voeg hier nu 500 ml kokosmelk aan toe, de gekookte rijst, kaneelstokje, 1 tl vanille aroma, saffraan, kurkuma, stevia suiker en 2 el ahorn siroop (of honing). Laat 5 a 10 minuten sudderen totdat het mengsel dik wordt.

4

Giet het in een mooie grote schaal en strooi nog wat kaneel on top.

5

Nu maak je het bosbessensausje:

6

Neem 200 gram diepvriesbosbessen, giet ze in een steel pannetje en laat samen met 2 el honing ontdooien op een laag vuurtje. Meng regelmatig in het sausje. Ik mix dit niet, maar als je geen stukjes fruit wil, kan je dit gerust doen.

7

Neem nu kleine potjes, voeg hierin een schepje rijstpap, giet er wat van de bosbessensaus over en werk af met wat granola. Ik gebruikte cacao/coffee granola van I just love Breakfast, maar je kan gelijk welke gebruiken.

8

Smakelijk!

Notes

Je kan hier eender welk fruit aan toevoegen. Ook heerlijk met mango (zie vorige post) of stukjes appel, abrikoos, framboos, ...

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply