Gezonde baksels

Frisse citroencake met ricotta

Ik zie het altijd als een uitdaging om verschillende recepten om te toveren tot gezondere varianten die minstens even lekker zijn. Ik ontdek héél veel nieuwe recepten hierdoor. Soms moet je eens durven, en gaat het volledig mis. Maar soms komen hier schitterend lekkere resultaten uit. Deze was er zo eentje. Ik ben niet zo een fan van een zuur dessert. Maar de combinatie van de stevia, citroen en ricotta is overheerlijk. Deze citroencake is een echte aanrader. Fris, smeuïg, gezond, licht en zoete smaak door de siroop die er na het bakken overheen gegoten wordt. Deze siroop maakte ik met stevia, citroensap en water.  Een feestje om te eten, smaakt heerlijk bij een kop koffie. Mijn familie waren de proefkonijnen op een koude zondagmiddag. 🙂

Frisse citroencake met ricotta

Print Recipe
Serves: 1 cake Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • - 180 gram speltmeel
  • - 3 eieren
  • - 250 gram ricotta kaas
  • - 120 gram kokosolie
  • - Snuifje zout
  • - 50 gram kokosbloesemsuiker
  • - 15 gram stevia suiker
  • - Rasp en sap van 1 citroen
  • - 1 tl bakpoeder
  • Topping
  • - 50 ml water + 60 gram stevia suiker + citroen sap (1/2 citroen)
  • - Citroen rasp
  • - Handje zonnebloempitten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Neem een grote beslag kom.

3

Doe hierin al de ingrediënten: spelt meel, eieren, ricotta kaas, gesmolten kokosolie, snuifje zout, bakpoeder, stevia suiker en kokosbloesemsuiker.

4

Rasp het geel van de citroenschil erbij, snij nadien de citroen op en pers het sap eruit.

5

Meng alles goed door elkaar.

6

Neem een bakvorm, doe het beslag erin en zet 50 minuten in de oven.

7

Als hij klaar is, laat hem goed afkoelen.

8

Daarna meng je in een kommetje: 60 gram stevia suiker, sap van 1/2 citroen en 50 ml water goed mengen. Als de cake volledig is afgekoeld, smeer je het glazuur erover en laat je hem hard worden in de koelkast.

9

Werk af met wat citroen rasp en zonnebloempitten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply