Ik eet vaak een eitje. Roer ei, omelet, hard/zacht gekookt, … Met wat zout en peper erop. Heerlijk vind ik dat! Zelfs als tussendoortje neem ik snel een hard gekookt ei op een cracker of rijstwafel. Ze zijn ontzettend gezond en je kunt ze in veel recepten verwerken. Ze bevatten veel goede voedingstoffen. Onmisbaar dus in een healthy lifestyle. In eitjes zitten weinig koolhydraten, zijn een bron van eiwitten, mineralen en gezonde vetten (waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt).
Dit receptje is er eentje om van te smullen, de sesam zaadjes geven het spiegelei een heerlijk krokant korstje. De eitjes krijgen een geroosterde smaak. Snel, gemakkelijk maar toch beetje fancy 😉
Krokante sesam eitjes
Print RecipeIngredients
- - 2 el gemengde sesamzaadjes
- - 2 eieren
- - Peper en zout
- - 1 handje sla
- - 6 kerstomaatjes
- - 1/2 gele paprika
- - 1 handje bosbessen
- - 1 pijpajuin
- - 1 el mosterd
- - 2 el water
- - 1 tl honing
- - 2 el olijfolie
- - 2 el verse bieslook
Instructions
Snij de kerstomaatjes in 4, gele paprika in fijne reepjes & pijpajuin in ringetjes.
Neem een bord, leg hier wat sla op, de gesneden groentjes, 1 handje bosbessen.
Kruid wat bij met peper en zout.
Maak nu de vinaigrette: neem een kommetje, doe hierin 1 el mosterd, 1 el water, 1 tl honing en 2 el olijfolie. Meng dit allemaal goed door elkaar.
Neem een pan, vet deze in met wat keukenpapier en wat olijfolie.
Zet op een matig vuurtje en doe hierin 2 eetlepels gemengde sesamzaadjes in (zonder extra vetstof).
Laat eventjes bakken, af en toe om schudden.
Dan doe je hier de twee eitjes in (op de sesamzaadjes).
Zet er 2 a 3 minuten een deksel op, zo garen de eitjes mooi en gaan je sesamzaadjes beginnen springen.
Haal ze nu uit de pan, leg ze mooi op het bordje. Vouw 1 eitje om, zodanig dat je de korst ziet.
Je werkt af met de honing/mosterd vinaigrette en wat verse bieslook.
No Comments