De herfst, een weertje om gezellig binnen te blijven, wat te bakken en verwarmende gerechten op tafel te toveren. Ik heb dan vooral zin in gezond, warm ‘comfortfood’
Wie houdt er nu niet van de Italiaanse keuken? Ik ben grote fan! Een romige pasta, yummie spaghetti bolognese, een 4 kazen pizza, … Dat is mijn ‘cheatmeal’. Maar je kan ook Italië in een gezonde keuken brengen. Deze hartige taart is er daar één van. De combinatie van de gegrilde groenten en pesto in een taart. Gewoon heerlijk. Je kan het een beetje vergelijken met een quiche, maar zonder al de room, kaas en bladerdeeg. Wat mij betreft een ultiem herfst gerecht.
Pure smaken en een combinatie van eerlijke ingrediënten.
Italiaanse taart met gegrilde groenten en pesto
Print RecipeIngredients
- - Gegrilde groenten: 1 aubergine, 1/2 rode, 1/2 groene paprika, 1/2 courgette, 120 gram pompoen
- - 150 gram boekweitmeel
- - 2 el havermout
- - 80 gram rijstmelk
- - 2 tl bakpoeder
- - 3 eieren
- - 3 el groene pesto (ik koop die meestal uit een potje)
- - 1 ajuintje
- - 1 teentje look
- - 150 gram spinazie (fijngehakt)
- - 3 el Parmezaanse kaas
- - 2 tl oregano
- - Peper en zout
- - Provençaalse kruiden
- - 2 el zonnebloemolie
- - Olijfolie
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij al de groenten: aubergine, paprika's, courgette en pompoen in stukken. (niet te groot en niet te klein)
Leg ze op bakpapier, doe er olijfolie over en Provençaalse kruiden. Zet een 20 tal minuten in de oven. Tot ze een licht bruine kleur hebben.
Daarna haal je ze uit de oven, en laat afkoelen.
Snij het teentje look en de ajuin, en stoof dit eventjes in de pan. Doe dit bij de afgekoelde gegrilde groenten. Doe hier nu de pesto bij, en meng dit goed door elkaar.
Meng ondertussen in een grote beslag kom: boekweitmeel, havermout, eieren, zonnebloemolie, bakpoeder en rijstmelk. Meng dit tot een gladde massa. Kruid met peper, zout, oregano en voeg daarna de gegrilde groenten bij het mengsel. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Neem een springvorm, doe hierin bakpapier, en doe het groentenmengsel hierin. Werk af met on top wat pesto druppels en wat nootjes naar keuze te doen.
Deze mag nu voor ongeveer 50 minuten in de oven op 180 graden.
No Comments