Diner/ Knabbels

Chickpea burgers met bloemkool & currydip

Een aantal weken geleden werd ik gevraagd om voor de Westkust magazine een hapje te maken voor de feestdagen. En oohhh jaa, natuurlijk! De kerstdagen zijn volledig mijn ding.. Kerstlichtjes, de muziek, kersthutjes, gluhwein, de geur van een echte kerstboom, het huiselijke, … En natuurlijk het samen komen met vrienden en familie die je graag ziet. Om liefde en eten met elkaar te delen.

Wat was het een groot plezier om een hapje in het magazine met jullie te delen. Jullie laten ervaren dat ‘gezond eten’ super lekker en ook ‘chic’ kan zijn.

Terug naar mijn hapje. Ik koos om te werken met kikkererwten, en wilde toch eens iets extra’s doen voor de feestdagen. En deze mini vegetarische burgers zijn top, super lekker & ogen mooi op jullie feesttafel!

Heerlijk vegetarisch & gezond hapje! Maar dit kan je perfect tijdens de week maken. Het vraagt niet veel werk en zit vol met proteïnen, vitaminen en je bent lang verzadigd.

Smakelijk!

Geniet straks van de gezellige en warme feestdagen, van elkaar én al het lekkers die op je afkomt! Ik deel in de komende weken wel nog leuke, gezonde receptjes die jullie kunnen gebruiken tijdens de feest weken 🙂

Chickpea burgers met boerenkool & currydip

Print Recipe
Serves: 12 burgertjes Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • - 250 g kikkererwten
  • - 80 gram amandelen
  • - 2 el speltmeel
  • - 2 teentjes look
  • - 120 gram rauwe bloemkool
  • - Verse koriander en bieslook (2 el)
  • - 1 sjalotje
  • - 1 el zonnebloemolie
  • - Snuifje zwarte peper & zout
  • - 1 tl komijnpoeder
  • - 1 tl paprika
  • - 1 tl garam masala
  • - 1 tl curry
  • Curry dip:
  • - 80 gram geweekte cashews (een paar uurtjes)
  • - 3 tl currypoeder
  • - 2 el Griekse yoghurt
  • - 1 tl mosterd
  • - 1 tl kurkuma
  • - Peper en zout
  • - 1 teentje look (geperst)
  • - 2 el olijfolie
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 1 groot spelt/volkoren of rogge brood
  • - Serveer-ring
  • - Afwerking: ajuin ringen (even aanstoven), paar spinazieblaadjes, 1 tomaat (fijne reepjes), paar blaadjes basilicum en curry dressing

Instructions

1

Neem je keukenmixer. Maal de amandelen fijn. Doe hierin de uitgelekte kikkererwten, speltmeel, bloemkool, look, verse koriander, bieslook, sjalotje, zonnebloemolie en de kruiden.

2

Mix dit nogmaals goed. Vorm van het mengsel 12 kleine burgertjes.

3

Neem een pan, doe hierin wat olijfolie of kokosolie. Bak de burgertjes aan beide kanten tot ze een bruine kleur hebben. Ze krijgen een krokant korstje.

4

Gebruik een serveer ring om rondjes te drukken uit het speltbrood. Je hebt twee rondjes nodig per burger.

5

Leg ze op wat bakpapier, kruid met peper en zout, en zet ze een 15 tal minuutjes in een voorverwarmde oven op 190 graden.

6

Ondertussen maak je de curry dip. Doe in je keukenmixer alle ingrediënten: de geweekte cashewnoten (die je de avond ervoor al laat weken in water), currypoeder, Griekse yoghurt, mosterd, kurkuma, peper, zout, 1 teentje look, olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Mix dit tot een gladde massa. Klaar!

7

Nu kan je beginnen dresseren: Neem twee rondjes geroosterd speltbrood, doe hier wat dressing op, een burger, een ajuinring, spinazieblaadje, paar reepjes tomaat en een blaadje basilicum.

8

Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply