Diner

Volkoren pita met salsa gehakt, groentjes & guacamole

Op zoek naar een gezond en gemakkelijk gerecht als je een etentje hebt? Of staat het weekend voor de deur, geen zin om lang achter je potten te staan in de keuken?  Of gewoon weinig inspiratie? Deze volkoren pita maak ik veel als er vrienden komen eten. En ze zijn altijd onder de indruk :). Gewoon alles op tafel zetten en smullen. Lekker en gemakkelijk! Het werk is allemaal al gedaan op voorhand, en jij kan gewoon mee tafelen. Perfect 🙂

Een gezonde en voedzame versie van de ‘vettige pita’. Healthy Fast Food.. Mmmmm! Hoe eet je dit? 🙂 Simpel: je snijd het topje van het broodje af, zo gaat je pita broodje vanzelf open. Vul dit op in laagjes: groentjes, salsagehakt, yoghurt dressing en guacamole, en herhaal dit twee keer. Mmmm, is zoo lekker en fris van smaak. Eet je niet graag gehakt? Dit kan je perfect vervangen door kip.

Volkoren pita met salsa gehakt, groentjes & guacamole

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 35 min

Ingredients

 • - 8 volkoren pita broodjes (Albert Heijn)
 • Groenten:
 • - 3 tomaten
 • - 12 wortelen
 • - 1 gele en 1 rode paprika
 • - 1 komkommer
 • Guacamole:
 • - 2 avocado's
 • - citroen sap (1 cirtroen)
 • - Handje bieslook en koriander
 • - peper en zout
 • - 1 tl pili pili poeder
 • - 1 tl komijnpoeder
 • Salsagehakt:
 • - 700 gram kalfsgehakt (of ander soort gehakt)
 • - 1 el olijfolie
 • - 2 el tomatenpuree
 • - 1 tomaat
 • - 1 grote ajuin
 • - 1 chili pepertje
 • - peper en zout
 • - Snuifje kaneelpoeder
 • Yoghurt dressing:
 • - 125 gram magere yoghurt
 • - verse bieslook (handje vol)
 • - Snuifje zwarte peper
 • - Snuifje zout
 • - Provençaalse kruiden
 • - 1 teentje look (optioneel)
 • - Snuifje curry poeder
 • - Snuifje kurkuma poeder

Instructions

1

Snij eerst al de rauwe groentjes in fijne blokjes (tomaten, komkommer, wortelen, paprika). Doe dit in een mooie schaal, giet er wat olijfolie over en kruid met peper en zout.

2

Als je de groenten allemaal samen in een grote schaal doet, staan deze kleuren zo mooi op je eettafel.

3

Daarna bak je het gehakt in wat olijfolie rustig aan, en kruid je met peper, zout en kaneelpoeder. Ondertussen snij je het pepertje (haal de pitjes eruit en snij zeer fijn), de ajuin en tomaat in fijne stukjes en doe dit samen met de tomatenpuree erbij. Laat dit rustig verder stoven.

4

Voor de yoghurt dressing, neem je 125 gram magere yoghurt, meng alle kruiden hierdoor (zie ingrediënten) en proef. Als het naar jullie norm nog teveel smaakt naar yoghurt (ik lust dit graag, maar is niet voor iedereen) mag je er 1 klein lepeltje mayonaise aan toevoegen. Voor de smaak.

5

Je maakt nu je guacamole. Neem 2 avocado's, doe de pit eruit en pureer dit. Doe je fijngesneden koriander en bieslook erbij. Het sap van de citroen erover en kruid met peper, zout, pili pili, en komijn poeder. Doe dit in een mooi schaaltje en leg de pit er nog wat in (tot dat je gasten komen), zo verkleurd je guacamole niet.

6

Doe je volkoren broodjes een paar minuten in een voorverwarmde oven (220 graden) of 2 minuutjes in de broodrooster.

7

Serveer alles op de tafel en jullie kunnen aanvallen.

Notes

Tip: maak je guacamole op het laatste moment (juist voordat je gasten komen), want dit krijgt snel een bruine kleur. Laat je pit erin zitten nadat je hem gemaakt hebt (dit helpt tegen het verkleuren).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply