Lunch

Chia amandel pannenkoek met koriander pesto & asperges

Een hartige pannenkoek met toch één van mijn favoriete groenten! Deze Chia amandel pannenkoek (of omelet) met groene asperges is echt verrukkelijk. Met een gezondere versie van de ‘groene pesto’: Koriander Pesto. Mmmm! Want wie eet er nu niet graag pannenkoeken? 😉 Deze is natuurlijk niet zoet, maar daarom ideaal als lunch of gewoon om te serveren op een brunch.

Chia amandel pannenkoek met koriander pesto & asperges

Print Recipe
Serves: 1 pannenkoekjes Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • Het pannenkoekje:
  • - 2 eieren
  • - 2 el kokosolie (1 om in te bakken, 1 el gesmolten kokosolie in de omelet)
  • - 10 gram chia zaad
  • - 10 gram gebroken lijnzaad
  • - 2 el amandelmeel
  • - Geutje amandelmelk
  • - Verse bieslook of tijm
  • - Peper, zout
  • Koriander pesto
  • - 2 handen verse koriander
  • - Snuifje peper, snuifje zout
  • - 4 el olijfolie
  • - 100 gram groene asperges
  • - Olijfolie om in te bakken

Instructions

1

Voor het pannenkoekje meng je alle ingrediënten in een kommetje goed door elkaar. Laat het deeg een 5 tal minuutjes rusten. Dan bak je het in wat olijfolie. Doe na een paar minuten, de buitenste kanten als een 'flapje' dicht.

2

De groene asperges bak je in wat olijfolie, kruid met peper en grof zeezout.

3

Voor de koriander pesto neem je de keukenmixer, doe hierin 2 handen verse koriander, peper, snuifje zout en 4 eetlepels olijfolie. Mix. Je pesto is klaar.

4

Serveer het pannenkoekje, de asperges en de pesto met wat rucola sla en pompoenpitten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply