Knabbels/ Lunch

Avocado mousse met asperges, crunchy sesam, cashew & parmaham

Dit is mijn favoriet hapje voor het moment. Zo gemakkelijk om te maken. Een gezonde toets op je feesttafel. Vorige week hadden we vrienden op bezoek. Ze zijn eigenlijk niet zo zot van avocado. Maar deze combo vonden ze super! Geslaagd hapje zou ik zo zeggen. Dus gewoon maken lieverds!

Tip: Maak dit ook als lunch om mee te nemen. Yuumm!!

Avocado mousse met asperges, crunchy sesam, cashew & parmaham

Print Recipe
Serves: 4 potjes Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 2 rijpe avocado's
  • - sap van 1/2 citroen
  • - 2 el verse bieslook
  • - 1 teentje look
  • - Peper en zout
  • - Snuifje pili pili
  • - 4 sneetjes parmaham (om te bakken in de oven)
  • - 1 handje cashew noten
  • - 2 el sesam zaadjes
  • - 8 groene asperges
  • - Olijfolie (of kokosolie) om in te bakken

Instructions

1

Neem je keukenmixer (of gewoon een kommetje), doe hierin het vlees van de avocado's, citroen sap, verse bieslook, teentje look, peper, zout en snuifje pili pili. Mix tot een mousse.

2

Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden, leg hier in de sneetjes parmaham op wat bakpapier. Laat dit een 15 tal minuten in de oven. Dan haal je ze eruit, en laat ze afkoelen op wat keukenpapier. Als ze afgekoeld zijn, zullen ze lekker krokant zijn.

3

Neem een steelpannetje en doe hier de cashew noten en het sesam zaad in. Laat roosteren op een laag vuurtje. Blijf er wel bij en roer er vaak door want dit kan snel aanbranden.

4

Bak de groene asperges in wat olijfolie, kruid met peper en zout. Als ze klaar zijn, leg je ze op wat keukenpapier. Als ze afgekoeld zijn, snij de groene asperges in 3 gelijke delen.

5

Neem nu 4 kleine potjes:

6

Doe hier wat avocado mousse in, leg hier nu 5/6 stukjes asperge erop, wat geroosterde cashews en sesamzaad. Werk af met de crunchy parmaham.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply