Ontbijt

Kurkuma overnigth oats

Overnight oats is het ideale ontbijt voor mensen die ’s morgens weinig tijd hebben. Je maakt het ontbijt de avond ervoor klaar, en je hoeft enkel ’s morgens maar een lepel uit de kast te halen én je kan beginnen aan je ontbijt. Of je neemt het gewoon mee voor onderweg. Dit havermout kommetje met kurkuma en bosbessen geeft echt pit aan je havermout.

Kurkuma is een specerij die zeer goed voor je is. Het heeft een ontstekingsremmend & vetverbrandend effect, is goed voor je spijsvertering (helpt bij een opgeblazen gevoel), een remedie tegen maagzuur,  goed voor de werking van je lever, helpt je immuunsysteem te ondersteunen (minder verkoudheden of/en virussen), en is goed voor de huid (tegen acne, rimpels, …),…

Dus alleen maar voordelen als je hier van een lepeltje aan je ontbijt toevoegt. Ik doe dit ook vaak in mijn thee ’s avonds of in een glaasje amandelmelk (’the golden milk’). Heerlijk!

 

Kurkuma overnigth oats

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 30 gram havermout
  • - 120 ml amandelmelk
  • - 1 tl ahorn siroop (of honing)
  • - 2 tl kurkuma
  • - 2 el kokosschilfers
  • - 1 klein handje bosbessen, paar frambozen, 2 takjes kleine munt blaadjes

Instructions

1

Mix de havermout, amandelmelk, ahornsiroop en de kurkuma in de blender. Blend alles even goed door elkaar.

2

Doe in een leuk kommetje en zet in de koelkast. Laat het een nachtje in de koelkast staan, en werk de volgende dag af met wat kokosschilfers, bosbessen, paar frambozen (voor de kleur) en wat muntblaadjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply