Dessertjes

Frambozen bavarois

Dit dessertje is eentje geïnspireerd door ‘Madam Bakster’. Dus dit wil zeggen zonder geraffineerde suikers, gluten, lactose en noten. 🙂

Dus HET ideale GUILTFREE dessertje om te serveren aan je gasten.

Ik ben niet zo een dessert ‘madam’. Vaak als ik op restaurant ga, hoeft voor mij geen extraatje na het eten. Maar vele mensen eten wel graag iets zoets. Maar meestal bevatten de normale desserts héél veel suikers, room, vet, … Daarom is het leuk om af en toe een gezonder alternatief te zoeken. Deze frambozen bavarois met een korstje van zonnebloempitten en dadels is echt zoooo lekker, en GEEN caloriebom!! En wie is er nu niet verzot op frambozen?! Toch? 🙂

Frambozen bavarois

Print Recipe
Serves: 6 personen Cooking Time: 30 min

Ingredients

 • Bodem
 • - 50 gram zonnebloempitten
 • - 80 gram medjouldadels (of gewone zachte dadels kan ook)
 • Vulling:
 • - 400 gram kokosroom (je plaatst een blik kokosmelk een nachtje in de koelkast, en je hebt room 🙂 )
 • - 160 gram frambozen (verse of diepvries)
 • - 1/2 citroen (sap en schil)
 • - 1 tl vanille aroma
 • - 50 gram agave siroop
 • - 4 tl agaragar (vervang middel voor gelatine blaadjes)
 • Afwerking:
 • Eigen keuze, ik gebruikte wat kokosschilfers, frambozen, bosbessen en granola topping

Instructions

1

Neem je keukenmixer of staafmixer en doe hierin de zonnebloempitten en de dadels. Mix deze tot een massa.

2

Neem daarna 6 kommetjes (die oven bestendigd zijn, en verdeel de pitten/dadel mengsel over de 6 potjes. Druk goed aan en zet in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als Ongeveer 12 minuten. Als ze klaar zijn, haal je ze eruit en laat je ze afkoelen.

3

Mix ondertussen in een grote beslagkom de kokosroom, frambozen, citroensap, citroenrasp, vanillearoma, agave siroop (of ahorn kan ook). Als dit 1 mengsel is geworden, neem je een steel pannetje en verwarm je het tot aan het kookpunt. Voeg nu de agaragar eraan toe en laat paar minuutjes koken. Haal van het vuur, en roer af en toe er eens door.

4

Verdeel nu het frambozenmengsel over de 6 potjes en plaats enkele uren in de koelkast. De bavarois wordt lekker hard, en als je gasten er zijn kan je beginnen met dresseren. Ik werk af met een framboos, paar bosbessen, wat kokosschilfers en strooi er nog wat granola over.

5

Smakelijk.

Notes

Voor wie 'agaragar' niet kent, dit is een vervang middel voor de gelatine. Dit kan je halen in een biowinkel/natuurwinkel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply