Een gezond cakeje als ontbijt. Hemels toch? Met een paar ingrediënten en een microgolfoven heb je in één, twee, drie een gezond ontbijt in een mok getoverd. Jawel, in een mok. Je leest het goed! Easy like a Sunday morning.
Mugcake
Toen ik voor de eerste keer dit ontbijtje op het internet ontdekte, wist ik niet goed wat ik hiervan kon verwachten. Mijn hongerige nieuwsgierigheid zorgde er voor dat ik meteen aan de slag ging en dit gerechtje probeerde. Geloof me, dit is zo simpel om te maken, in een handomdraai klaar en bovendien echt lekker.
Wil je een leuk kleurtje geven aan je mugcake? Voeg wat fruit toe bij de ingrediënten. Mijn roze exemplaar heb ik gemaakt met frambozen. Tip: strooi er nog wat kaneel en ahornsiroop over. Als topping gebruik ik wat Griekse yoghurt, pindakaas en fruit. Hemels!
Neem een kopje of klein kommetje Doe alle ingrediënten samen, roer alles goed door elkaar Zet het mengsel 1 à 2 minuten in de microgolf Strooi er wat kaneel en ahornsiroop over Werk af met Griekse yoghurt, pindakaas en fruit Opgelet: kies een klein kopje of kommetje. Zorg er voor dat deze niet te hoog is anders krijg je je cake er moeilijk uit. Roze havermout mugcake
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments