Lekker zoet en hartstikke gezond. Je kunt dit glaasje zelfs heel makkelijk vooraf klaarmaken en bewaren in de koelkast voor de volgende dag.
Chia is één van mijn favorietjes voor ’s morgens, eens iets anders dan altijd die ‘havermout’ 😉 . Dit zaad zorgt ervoor dat je lang een verzadigd gevoel krijgt. Een heerlijk vullend ontbijtje dat je niet wil missen, geloof me!
Begin je dag goed met dit 'laagjes ontbijt'
Print RecipeIngredients
- - 100 gram magere kaas of yoghurt
- - 2 el chia pudding (de avond ervoor weken met wat stevia en 3 el amandelmelk in een kommetje)
- - 50 gram diepvries rood fruit
- - 100 ml + 150 ml amandelmelk
- - 1 tl amandelpasta
- - 1 el vanille proteïne poeder (optioneel)
- - 1 el stevia
- - Snuf zout
- - Afwerken met wat kiwi, frambozen en granola
Instructions
Meng de avond voordien 2 el chia zaad met 100 ml amandelmelk en 1 el stevia. Meng alles goed door elkaar en laat rusten in de koelkast. Controleer na een uurtje eens, te dik? Giet er nog wat amandelmelk bij.
De volgende morgen neem je een glaasje. Doe hierin 100 gram magere kaas in.
Mix in je blender 150 ml amandelmelk, 1 el vanille proteïne poeder, snuf zout, 1 el stevia, 1 tl amandelpasta en 50 gram rood fruit (diepvries).
Giet dit op de magere kaas.
On top komt de chia pudding, een gesneden kiwi en frambozen.
Werk af met wat lekkere granola of pompoenpitten.
Smakelijk!
No Comments