Havermout kennen jullie natuurlijk allemaal. Maar heb je deze al eens geprobeerd met sesampasta (tahin)?
Tahin, notenpasta en pindakaas zijn mijn grote favorieten. Het leuke van tahin is dat je het in zowel zoete als hartige gerechten kunt verwerken bv. Hummus. Veelzijdig product! Dit zou moeten standaard in jullie kast staan 🙂
Deze variant geeft een hartige smaak aan de havermout. Niet zoet genoeg voor jullie? Giet er nog een scheutje ahorn- of agave siroop erbij. Enjoy your delicious breakfast!
Zorg voor variatie in je eetpatroon!
Warm havermoutje met tahin en rood fruit
Print RecipeIngredients
- - 35 gram havermout
- - 1 tl tahin (sesampasta)
- - Snuf zout
- - Snuf kaneel
- - 2 el kwark of yoghurt
- - 250 ml amandelmelk
- - Stevia
- - 1 handje rood fruit: bosbessen en bramen
- - 2 el granola
Instructions
Neem een steelpannetje. Weeg 35 gram havermout af, doe hierbij de amandelmelk, tahin, stevia, snuf zout en kaneel.
Verwarm op een laag vuurtje. Roer 2 minuten totdat het een papje wordt.
Giet dit in een kommetje, werk af met 2 el kwark, 1 handje rood fruit en granola.
Smakelijk!
No Comments