Diner

Groenten wrap met kippengehakt, prei en paprika

Ik ben de laatste tijd verzot op de groenten wraps van ‘No fairytales’ ! Vroeger vond je ze enkel in de Albert Heijn maar sinds kort ook te vinden bij ons in de Delhaize! Echt top!

Ik maak er verschillende dingen mee! Opgevulde tortilla’s met kip, tonijn, tofu, eitjes, kruidenkaas… Enchilada’s  met een tomatensalsa, bonen en gehakt.  Dipkoekjes voor bij de apero. Homemade pizza’s. Ik eet ze ook als ontbijt gevuld met banaan en pindakaas. Zoooooo YUMMM!!

Je kan hier zoveel kanten mee uit, je kan ze beleggen met hetgeen je zelf wil of lekker vind!! Meer groenten, een bron van vezels en 100% plantaardig!

Groenten wrap met kippengehakt

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 125 gram kippengehakt
  • - 2 x wortel wraps (of een ander soort groentenwrap)
  • - 1/2 ajuin
  • - 100 gram prei (het wit van de prei)
  • - 1 gele paprika
  • - 1 tomaat
  • - 2 el tomatenpuree
  • - 1 el kaas naar keuze (cottage cheese, cheddar, parmezaan, ...)
  • - Peper, zout, Provençaalse kruiden
  • - 1 el citroen sap
  • - Olijfolie

Instructions

1

Snij de prei en paprika in fijne stukjes. En de ajuin in sliertjes. Stoof ze in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en wat Provençaalse kruiden.

2

Bak het kippengehakt aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Als het vlees wat gebakken is, voeg je el tomatenpuree eraan toe. Meng alles goed door elkaar.

3

Ondertussen warm je de wraps in de microgolf 1 minuutje op. Of pak je ze kort aan in de pan.

4

Snij een kleine tomaten in 4, haal het binnenste eruit en snij in kleine blokjes.

5

Leg nu de wraps open, beleg ze met het kippengehakt en het groenten mengsel.

6

Werk nu af met wat kaas, de tomatenblokjes, een draai van de pepermolen en voor de liefhebbers wat citroen druppels. Puur voor die extra smaak 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply