Ontbijt

Havermout met gebakken banaan/appel & pinda

Goed ontbijten is heel belangrijk. Een goed begin om je dag fantastisch te maken. Deze havermout met gebakken banaan, appel en pinda kan je de avond voordien maken of maak je in 5 minuten klaar de ochtend zelf. Aan jou de keuze 🙂

Super vullen en lekker ontbijt! Als je hem de avond voordien klaar maakt, kijk je zeker uit naar de volgende ochtend om dit glaasje op te smullen. Ook leuk om gewoon mee te nemen naar je werk als ontbijt of als snack! Vol gezonde vetten en eiwitten.

 

Geniet ervan! Laat zeker eens weten als je hem klaar maakt. #fisforsofia

Liefde!

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 100 gram havermout (70/30)
  • - 2 el pindakaas
  • - 1 rijpe banaan
  • - 1/2 rode appel
  • - Amandelmelk
  • - 2 el zaden naar keuze (ik gebruikte lijnzaad en zonnebloempitten)
  • - 1 tl honing (vloeibaar)
  • - Stevia
  • - 2 el Griekse yoghurt of een ander soort yoghurt
  • - Snufje zout
  • - Kaneel

Instructions

1

Weeg 70 gram havermout af, meng dit met 250/300 ml amandelmelk, 1 el stevia (of een andere zoetstof) en 1 grote lepel pindakaas.

2

Meng goed door elkaar. Voeg er een snuf zout en kaneel eraan toe. Laat 10 minuutjes in de koelkast staan.

3

Ondertussen schil je de banaan en snij in schijfjes. Een halve appel schil je en snij je in kleine blokjes.

4

Dit mag je even stoven in een pannetje op een laag vuur. Je hoeft er geen vetstof bij te doen. Giet er 1 tl vloeibare honing en wat kaneel erbij. Zo gaat het wat karameliseren. Een twee tal minuutjes is voldoende. Laat even afkoelen.

5

Daarna neem je een droog steelpannetje, besprenkel met wat olijfolie/kokosolie en giet hier 30 gram havermout in en 2 el zaden naar keuze. Ik gebruikte wat lijnzaad en zonnebloempitten. Hier mag je ook een snufje zout, kaneel en stevia bij doen. Bak de havermout/zaden mengsel kort aan, zodanig dat het wat een krokante toets krijgt. Als het wat een bruine kleur heeft, haal je het van het vuur.

6

Neem nu twee glazen potjes en je kan beginnen vullen.

7

Laagje 'havermoutpinda' mengsel, 1 tl gebakken havermout en 1 el gebakken banaan/appel. Dan mag er 1 el Griekse yoghurt bij.

8

En herhaal dit nu opnieuw.

9

Bovenaan werk je nog wat af met mini lepeltje pindakaas en wat gebakken havermout. Takje munt erbij en klaar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply