Diner

Courgetti met geroosterde wortelen, kippengehakt en pindasaus

Courgette noodles met zelfgemaakte pindasaus en kippengehakt. Mmmmmm!!! De combinatie is zo lekker! En dan nog de geroosterde wortelen erbij, ‘top gerechtje’.

Easy food dus! De noodles wordt in dit recept vervangen door groenten. Je hebt een spirelli snijder nodig om die lange groenteslierten te kunnen maken. De courgette steek je in het apparaatje en vervolgens draai je de groente rond als een potlood en krijg je groente noodles. Super gemakkelijk toch! Ik bak zelfs de courgetti niet. Maar je kan dit wel even kort aanbakken, maar zorg dat het nog lekker knapperig blijft.

Het kippengehakt stoof ik aan met wat rode paprika, sjalotje en kippenkruiden. En de homemade pindasaus maakte ik met pindakaas, limoensap, sojasaus, sambal en wat honing! To DIE FOR!

Dus voor alle ‘pindakaas lovers’ dit bordje is voor jullie! Gezond en OVERheerlijk.

Zeker eens proberen!

Courgetti met geroosterde wortelen, kippengehakt en pindasaus

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

  • - 300 gram kippengehakt
  • - 1/2 rode paprika
  • - 1 sjalotje
  • - 1 courgette
  • - 2 el kidneybonen
  • - 1 handje pindanootjes
  • - 6 wortelen
  • - 1 pijpajuin (afwerking)
  • - 20 peultjes (platte boontjes of gewone boontjes kan ook)
  • - Peper, zout, kippenkruiden, chilipoeder
  • - Pindasaus: 1tl sambal, 3 el pindakaas, 200 ml amandelmelk, 1 tl komijn, zout, peper, 1 el verse peterselie, 1 el sojasaus, 1 tl honing, 2 el limoensap

Instructions

1

Snij het sjalotje en de paprika in fijne stukjes.

2

Stoof aan in wat olijfolie. Daarna mag het kippengehakt erbij. Kruid met kippenkruiden, wat zout en zwarte peper.

3

Ondertussen haal je de courgette door de spireli snijder en leg je de courgetti even aan de kant.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de wortelen, snij in fijne reepjes.

5

Leg dit op een bakplaat, giet er wat ollijfolie over, peper, fijn zeezout en wat chilipoeder.

6

Laat 20 minuutjes roosteren in de oven totdat ze gaar zijn. Let op dat ze niet verbranden.

7

Het restje van de courgette en de peultje mag je nog wat aanbakken in de pan (waarin je je kippengehakt gebakken hebt).

8

Doe het kippengehakt in een ovenschaal, hierop de peultjes en het restje courgette.

9

Er mogen daar nu nog 2 el uitgelekte kidneybonen bij (optioneel).

10

2 handjes pindanoten erover strooien. Meng de courgetti met wat olijfolie, peper en zout.

11

Dit mag ook in de ovenschaal.

12

Als de wortelen gaar zijn, leg je deze on top. Zet nog een 5 tal minuutjes in de oven op 180 graden.

13

Ondertussen maak je de pindasaus: neem een steelpannetje en zet op een laag vuurtje. Doe alle bovenstaande ingrediënten erin en blijf roeren met een klopper. Zorg dat het niet begint te koken of aanbakt. Op een laag vuurtje alles rustig mengen.

14

Serveer de courgetti, kippengehakt met nog extra nootjes en de pindakaas.

Notes

Je kan nog verse koriander gebruiken om dit gerecht af te werken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply