Diner/ Lunch

Fusilli volkoren pasta met mozzarella & verse basilicum dressing

Een zeer snelle pasta met mozzarella en een verse basilicum dressing. Een vegetarisch gerecht om doordeweeks van te genieten. Wil je iets meer? Kan je er schijfjes aubergine aan toevoegen en in je oven stoppen. Dus dit gerecht kan je perfect warm of koud eten. Echt overheerlijk, je kan het op voorhand klaarmaken en het zit boordevol smaken!

Tip: Een ideaal gerecht als er vrienden of familie op bezoek komen, als hapje of als hoofdgerecht (warm in de winter/koud in de zomer). Dit past volledig in een gezonde levensstijl. Je kan deze ook bij mij bestellen. Kijk gerust op mijn pagina: ‘catering‘.

 

Fusilli volkoren pasta met mozzarella & verse basilicum dressing

Print Recipe
Serves: 1 schotel (8 grote porties)

Ingredients

  • - 500 gram volkoren fusilli
  • - 2 bollen mozzarella (liefst buffel mozzarella)
  • - 100 gram zwarte olijven (zonder pit)
  • - 2 grote handen verse basilicum
  • - 1 teentje look
  • - 20 kerstomaatjes
  • - 2 sjalotten
  • - 250 gram zongedroogde tomaten (half gedroogd)
  • - 60 gram pijnboompitjes
  • - Olijfolie
  • - Peper en zout (grof zeezout)
  • Afwerken met een klein beetje Parmezaanse kaas & zelfgemaakte basilicum pesto:
  • - 3 handjes verse basilicum
  • - 40 gram Parmezaanse kaas
  • - 1 teentje look
  • - 2 el pijnboompitten
  • - 3 el olijfolie
  • - Scheutje water
  • - Peper

Instructions

1

Breng eerst water aan de kook, doe hier de volkoren pasta in. Kook ongeveer 8 minuutjes.

2

Maak eerst de basilicum dressing: neem de keukenmixer, doe hier alle ingrediënten in: 3 handjes verse basilicum, 40 gram Parmezaanse kaas, pers 1 teentje look erbij, 2 el pijnboompitten, 3 el olijfolie, scheutje water en kruid af met wat peper.

3

Giet de pasta af en laat afkoelen.

4

Stoof twee sjalotjes met een teentje look in een pannetje, doe dit met een goeie scheut olijfolie bij de pasta. Meng goed door elkaar. Snij de verse basilicum, dit mag er ook bij.

5

Neem nu de kersttomaatjes, snij ze allemaal in 4 stukken.

6

Snij de buffel mozzarella in fijne reepjes en de olijven in fijne schijfjes.

7

Ondertussen rooster je de pijnboompitten een 10 tal minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.

8

Nu mogen al deze ingrediënten (mozzarella, pijnboompitten, kerstomaatjes) samen met de zongedroogde tomaten bij de volkoren pasta.

9

Kruid nu goed met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Doe wat Parmezaanse kaas on top voor de smaak.

10

Neem 8 kommetjes, doe hierin wat pasta en werk af met een lepeltje basilicumdressing, een draai van de pepermolen en een blaadje verse basilicum.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply