Ontbijt

Warm havermoutje met pompoen

Een warm ontbijt tijdens de koude herfst/winterdagen… Helemaal mijn ding! Een extra manier om wat vitamientjes op te doen is een groente aan je ontbijt toe voegen. En natuuuuurlijk doen we dat tijdens dit seizoen met pompoen. Deze warme havermout met pompoen kommetje zit boordevol smaak en pit! 

Heb je wat pompen over van het avondeten? Hou een restje aan de kant voor je ontbijt. Neem wat havermout, amandelmelk, honing of agavesiroop. Zet een pannetje op het vuur en warm alle ingrediënten samen op. Pureer je pompoen, en voeg dit hieraan toe. Zooooo gemakkelijk & YUMMIE! Geloof me! Heerlijk met wat kaneel on top! Geen tijd ’s morgen. Dit kan je perfect de avond ervoor klaarmaken en bewaren in de koelkast. Even lekker om koud op te eten.

Een #powerontbijt !

Warm havermoutje met pompoen

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

 • - 30 gram havermout
 • - 1 scoop proteïne poeder (optioneel)
 • - 120 ml amandelmelk
 • - 100 gram gekookte pompoen (of butternut)
 • - 1 tl kaneel
 • - 2 el agavesiroop (of honing)
 • Topping:
 • - 1 el pompoen pitten
 • - 1 el pecan noten
 • - Agavesiroop
 • - 2 el roze kokosroom

Instructions

1

Neem een steelpannetje, weeg 30 gram havermout af. Voeg hierbij de amandelmelk, agavesiroop, kaneel en proteïne poeder. Warm dit lichtjes op.

2

Ondertussen neem je het restje pompoen, pureer dit met een vork (of een mixer) en voeg dit bij het mengsel. Roer goed door elkaar, en laat het mengsel goed opwarmen. Goed roeren dat het niet aanbakt. Giet in een mooi kommetje, en werk af met een topping naar keuze.

3

De roze kokosroom is héél simpel. Zet de avond ervoor een blik kokosmelk in de frigo. Die wordt na een nachtje in de koelkast hard. Lepel de room eruit, voeg 1 el rode biet poeder eraan toe en 1 el honing. Mix dit met een klopper. En klaar. Doe ze in een spuitzak, en spuit een paar 'toefjes' op je havermoutje. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply