Gezonde baksels

Muffins met appel & peer met kokosroom topping

Na een weekje ‘out of office’ te zijn 🙂 , vlieg ik er hier terug in. Ik wil nog zoveel receptjes met jullie delen. Maar wel genoten van een weekje herfstvakantie. Tijd met het ventje, wat lekker koken, gewoon wat zetel hangen & helemaal niets doen, … Top! Vandaag deel ik deze muffins met jullie. De topping kan wel nog iets professioneler, maar deze vakantie geïnvesteerd in een goede spuitzak, dus ik kan beginnen oefenen 🙂 Deze muffins zitten vol fruit, en zijn lekker luchtig. Yumm!!

Bijna je kapoen zijn/haar verjaardag? Wil je eens iets anders dan de traditionele cake, pannenkoeken, fruit brochettes, … om te trakteren in de klas? Heb je een feestje en je wil jouw gasten verwennen met muffins? Een fantastische vriendin is zwanger, en je organiseert haar babyshower.. dan zijn deze muffins met PINK topping iets voor jouw.

Een gezond tussendoortje, mooi om je tafel mee te versieren en enorm lekker. Ik neem ze vaak mee als ik geen tijd heb om te ontbijten (dan wel zonder de topping) 🙂

 

Print Recipe
Serves: 12 Cooking Time: 50 min

Ingredients

 • - 150 gram speltmeel
 • - 3 bananen
 • - 2 appels
 • - 2 peren
 • - 2 tl bakpoeder
 • - 1 tl vanille aroma
 • - 3 eieren
 • - 50 ml appelazijn
 • - 50 ml zonnebloemolie
 • - 2 el kokosbloesemsuiker
 • - 1 handje rozijnen
 • Kokosroom:
 • - 1 blik kokosmelk (de dag ervoor zet je deze in de koelkast)
 • - 2 el agavesiroop (of honing)
 • - 1 el rode biet poeder (of sap van rode biet)

Instructions

1

Plet de bananen op een bord. Voeg alle ingrediënten in een grote beslag kom: bananen, speltmeel, bakpoeder, eieren, bakpoeder, vanille aroma, appel azijn, zonnebloemolie, kokosbloesemsuiker. Mix tot een glad beslag.

2

Schil de appel en peren, en snij in fijne blokjes. Voeg deze bij het beslag samen met een handje rozijnen. Meng alles goed door elkaar.

3

Verwarm de oven op 180 graden.

4

Doe wat olijfolie of kokosolie in de vormpjes (zo kleven de muffins er niet aan).

5

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes. Zet de muffins een 40 tal minuten in een voorverwarmde oven. Als ze een mooie bruine kleur hebben, neem je ze eruit en laat je ze afkoelen.

6

De roze kokosroom is héél simpel. Zet de avond ervoor een blik kokosmelk in de frigo. Die wordt na een nachtje in de koelkast hard. Lepel de room eruit, voeg 1 el rode biet poeder eraan toe en 1 el honing. Mix dit met een klopper. En klaar. Doe ze in een spuitzak, en spuit een paar 'toefjes' op de muffins. Zet ze in de koelkast, dan wordt de kokosroom goed hard.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply