Deze Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep gaf ik een gezonde draai met garam masala en kokosmelk. Een MUST TRY! Perfect als voorgerecht of maaltijd soep als je weinig tijd hebt.
Het is een heerlijke stevige soep met zoveel smaken erin. Ik ben grote fan. Vooral in combinatie met de limoen zeste en de crunch van kikkererwten en kidneybonen.
Nog een ideetje voor tijdens de koude winter periode of voor op je party tafel? 😉
Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de kikkererwten en kidney bonen af en laat goed uitlekken. Kruid met peper, zout en wat chili poeder. Rooster ze 30 minuten in de oven. Schep regelmatig op. Als ze lekker krokant zijn, haal je ze uit de oven en laat afkoelen. Ondertussen schil je de zoete aardappelen en de butternut. Snij in blokjes. Snipper de ui fijn en pers het teentje look. Deze mogen allemaal in een soep pot op het vuur met wat olijfolie. Giet er wat water bij (niet te veel want de soep moet lekker dik zijn) en voeg het bouillon blokje erbij. Laat de groenten garen. Als ze zacht zijn, mix je de soep en mag je bij kruiden met peper, garam masala, zout en eventueel nog wat chili poeder. Voeg nu de kokosmelk eraan toe. En laat nog een 5 tal minuutjes zachtjes pruttelen op een laag vuur. Garneer de soep met de koriander, gegrilde kikkererwten, kidneybonen, de limoenrasp en het limoensap naar smaak. Tip; rooster nog extra zoete aardappel in de oven, deze mogen als garnering op het laatste in de soep en maak er een maaltijd soep van. Zoete aardappel kokos soep met crunch van kikkererwten en kidneybonen
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments