Lunch

Rode bieten salade

Deze simpele salade is gemakkelijk om te maken en zo snel klaar. Een heerlijk gezond bijgerecht als het snel moet gaan 🙂

Ik at er deze keer een stukje geroosterde zalm bij. Maar je kan deze salade met héél veel dingen combineren: gegrilde kip, stukje rood vlees, feta, gebakken halloumi, geitenkaas, … Deze salade is gewoon lekker bij alles.

Een kleine tip: probeer te variëren in het eten van verschillende soorten groenten. Ga niet altijd voor de groenten die je meestal neemt, maar kies ook eens iets wat je minder gewoon bent. Probeer, proef, … Ik ben zeker dat je nieuwe smaken zult ontdekken en ze zal appreciëren.

Rode bieten salade

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 2 gekookte bietjes
  • - 100 gram komkommer
  • - 100 gram kerstomaten
  • - 2 lente ui
  • - 2 el kappertjes
  • - 2 el kikkererwten
  • - 1 grote el Griekse yoghurt
  • - 1 tl tahin (sesampasta)
  • - 1 el verse platte peterselie
  • - Peper en zout
  • - 1 tl sesamzaadjes
  • - 1 el walnoten
  • - Snuf pili pili

Instructions

1

Snij de bietjes, komkommer, kerstomaatjes en lente ui in fijne blokjes.

2

Neem een grote kom, meng alle ingredienten goed door elkaar.

3

Kruid met zwarte peper, fijn zeezout en pili pili.

4

Voeg nu platte peterselie, sesamzaadjes, gehakte walnoten, kappertjes en de kikker erwten erbij.

5

Meng alles goed onder elkaar. Werk af met nog wat peterselie en sesamzaadjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply