Deze chocolade fudge met rood fruit is een gezonde variant.
Chocolade en fruit is een heerlijke combinatie. Een cake zonder geraffineerde suiker, boter en room. De bananen maken de cake op een natuurlijke manier zoet. Hou je niet van bananen? Gebruik dadels in de plaats. Ik gebruikte ook cacaopoeder voor de chocolade smaak. Maar gebruik gerust gesmolten pure chocolade. Het resultaat blijft hetzelfde. Een TOP cake’je!
De cake is lactose vrij en ik gebruikte enkel natuurlijke suikers. Wil je hem glutenvrij? Gebruik dan een ander soort meel dan spelt meel. Ik denk maar aan amandelmeel.
Dit is ook het ultieme dessert voor als je gasten hebt. Snij een aantal sneetjes, bak even in de oven en serveer met een bolletje soja ijs. Je zal hen bekoren! Of maak hem op valentijn voor je mannetje/vrouwtje. Liefdevol samen smullen met 1 vork van de cake. Hoe romantisch is dit niet 😉
Prak de bananen, doe ze in een beslag kom. Voeg hierbij 2 eieren, 200 ml amandelmelk, vanille extract en 50 gram pure cacao poeder. Meng alles goed door elkaar. Voeg hier nu de amandelmeel, spelt meel, bakpoeder, snuf zeezout bij. Mix in de keukenmachine of spatel alles goed door elkaar. Voeg hier nu 100 gram of 1 groot handje rood diepvries fruit erbij. Roer dit voorzichtig onder het beslag. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een bakvorm, vet die in met wat bak spray of olijfolie en giet het deeg erin. Bak de chocolade fudge 40/50 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen maak je de topping: Meng in een kommetje: 1 tl cacao, 3 tl esdoorsiroop, snuf zout. Als de cake gaar is, haal je hem uit en laat hem mooi afkoelen op een rooster. Na een halfuurtje kan je de chocolade topping erover gieten. Tijd om te smullen.Chocolade fudge cake met rood fruit
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments