Diner/ Lunch

Gerookte zalm met courgetti, butternut, groene asperges & linzen

Ovengeroosterde butternut in combinatie met gerookte zalm, ik ben zoooo fan!

Een simpel en makkelijk gerecht! Snel klaar en zo lekker! Ik hou van de combi warm & koud in een gerecht. Om je vingers van af te likken! Geniet van wat je eet!

Gerookte zalm met courgetti, butternut, groene asperges & linzen

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • - 100 gram zalm
  • - 150 gram courgetti
  • - 15 gram pompoenpitten
  • - 100 gram groene asperges
  • - 250 gram butternut (in blokjes gesneden, roosteren in de oven)
  • - 80 gram linzen (ik gebruik er altijd uit blik)
  • - Olijfolie
  • - Peper, zeezout, paprika poeder, komijn, lookpoeder
  • - 1 handje tuinkers
  • - 1 el loempiasaus (zoetzure saus) (optioneel)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 195 graden. Snij de butternut in blokjes, leg op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper, zeezout, paprikapoeder, komijn en wat look poeder. Zet voor 20/25 minuten in de oven. Tot dat de butternut beetgaar is.

2

Maak de courgette slierten met een spiraal snijder. Leg op een bord.

3

Doe hier 15 gram pompoenpitten over, 80 gram uitgelekte linzen, wat olijfolie & kruid met peper en zeezout. Meng alles goed door elkaar.

4

Snij de groene asperges in twee, stoof ze kort aan in olijfolie of ze mogen ook mee de oven in. Jouw keuze (wel niet even lang zoals de butternut, 10 minuutjes). Deze mogen bij de courgetti.

5

Ondertussen snij je 100 gram gerookte zalm in sliertjes en haal de butternut uit de oven. Deze leg je ook bij op het bordje.

6

Werk af met een draai van de zout en peper molen. 1 handje tuinkers en 1 el zoetzure (loempiasaus).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply