Diner/ Lunch

Zoete aardappel met hummus & een groene salade

Hummus en zoete aardappel? 1 van mijn favoriete combinaties! Echt verzot op!

Ik maakte deze keer de geroosterde paprika hummus. Maar je kan gelijk welke hummus gebruiken, er staan nog een tal van andere recepten op de blog. Niet genoeg tijd? Dan haal ik mijn hummus meestal in Delaize of de groentenhummus in de Albert Heijn. Daar vind ik ze het lekkerst.

Zoete aardappel met hummus & een groene salade

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • - 250 gram zoete aardappel
  • - 80 gram hummus (gelijk welke soort, ik ga meestal voor een groentenhummus)
  • - 12 peultjes
  • - 1 handje sla
  • - 60 gram edamame boontjes (sojaboontjes, koop ik meestal in Delaize)
  • - 100 gram groene asperges (ik koop meestal de fijne die je ook kan vinden in Delaize)
  • - Peper en zeezout
  • - Provençaalse kruiden en paprika poeder
  • - Afwerking wat kerstomaatjes, wat olijfolie en snuf grof zeezout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snij de zoete aardappel in plakjes. Ik schil de zoete aardappel niet maar je mag dit gerust doen.

3

Leg de plakjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper, grof zeezout, paprika poeder en Provençaalse kruiden.

4

En zet in de oven voor een 20 tal minuten.

5

Stoof ondertussen de groene asperges en peultjes kort aan in een steelpannetje met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.

6

Zet dit even aan de kant.

7

Neem een bord, leg hier wat groene sla op, de gestoofde asperges en peultjes. Ook de edamame boontjes mogen erbij.

8

Haal de zoete aardappel uit de oven, leg dit op de salade. Giet er nog wat olijfolie over. De hummus mag op ieder plakjes zoete aardappel. Werk af wat nog wat edamame boontjes, kerstomaatjes en snufje zeezout.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply