Diner

Mexican Schnitzel met fris slaatje

Naast heeeel veel kip 🙂 , eet ik ook vaak vegetarisch. Ik vind altijd mijn keuze in de producten van vivera. Je kan het assortiment vinden op hun website of gewoon in de winkel kopen (ik haal ze meestal in de carrefour). Er is zooooveeel keuze, en ze zijn heerlijk van smaak, een bron van vezels, vitaminen, eiwitten en ijzer. Ik combineer dit meestal met een fris slaatje…

Mexican Style

In dit gerecht gebruikte ik de Mexicaanse schnitzel. Deze vegetarische schnitzel is gemaakt op basis van tarwe- en soja-eiwit. Zooo lekker met wat groentjes erbij en wat hummus als topping (ja, ik weet het weeral hummus 🙂 ). Maar je kan dit afwerken hoe jezelf wil. Ook lekker zou zijn met wat feta stukjes erdoor of wat tapenade erop.

Je kan deze schnitzel ook als hapje aansnijden en gewoon zo op tafel serveren bij de apero.

Mexican schnitzel met fris slaatje

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • Handvol spinazie blaadjes
  • Handvol rucola sla
  • Stukje rode paprika
  • Stukje gele paprika
  • 3 aardbeien
  • Tuinkers
  • 1 pijpajuin
  • 6 kerstomaten
  • Basilicum
  • 1 tl kokosolie
  • 2 tl olijfolie

Instructions

1

Schik je bord met wat rucola sla en spinazieblaadjes

2

Snij de rode en gele paprika in fijne blokjes (niet de volledige paprika's, 1/4)

3

De kerstomaten halveer je

4

Pijpajuin snij je fijn

5

De aardbeien doe je in schijfjes

6

Daarna dresseer je je bord

7

Werk af met olijfolie, verse basilicum en tuinkers

8

De schnitzel bak je kort aan met wat kokosolie (of olijfolie)

Notes

Fris, gemakkelijk en bron van eiwitten. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply