Naast heeeel veel kip 🙂 , eet ik ook vaak vegetarisch. Ik vind altijd mijn keuze in de producten van vivera. Je kan het assortiment vinden op hun website of gewoon in de winkel kopen (ik haal ze meestal in de carrefour). Er is zooooveeel keuze, en ze zijn heerlijk van smaak, een bron van vezels, vitaminen, eiwitten en ijzer. Ik combineer dit meestal met een fris slaatje…
Mexican Style
In dit gerecht gebruikte ik de Mexicaanse schnitzel. Deze vegetarische schnitzel is gemaakt op basis van tarwe- en soja-eiwit. Zooo lekker met wat groentjes erbij en wat hummus als topping (ja, ik weet het weeral hummus 🙂 ). Maar je kan dit afwerken hoe jezelf wil. Ook lekker zou zijn met wat feta stukjes erdoor of wat tapenade erop.
Je kan deze schnitzel ook als hapje aansnijden en gewoon zo op tafel serveren bij de apero.
Mexican schnitzel met fris slaatje
Print RecipeIngredients
- Handvol spinazie blaadjes
- Handvol rucola sla
- Stukje rode paprika
- Stukje gele paprika
- 3 aardbeien
- Tuinkers
- 1 pijpajuin
- 6 kerstomaten
- Basilicum
- 1 tl kokosolie
- 2 tl olijfolie
Instructions
Schik je bord met wat rucola sla en spinazieblaadjes
Snij de rode en gele paprika in fijne blokjes (niet de volledige paprika's, 1/4)
De kerstomaten halveer je
Pijpajuin snij je fijn
De aardbeien doe je in schijfjes
Daarna dresseer je je bord
Werk af met olijfolie, verse basilicum en tuinkers
De schnitzel bak je kort aan met wat kokosolie (of olijfolie)
Notes
Fris, gemakkelijk en bron van eiwitten. Smakelijk!
No Comments