Hotspots

Hotspots: Boedapest!

Boedapest, wat hebben we genoten! Een machtige hippe stad, met mooie plekjes en overheerlijk eten!  Jep, de Hongaren weten hoe het moet 😉

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije is gelegen aan de Donau. Een prachtige stad waar zoveel te beleven valt. Deze stad is gevuld met mooie gebouwen, een pak geschiedenis, vriendelijke mensen & tal van hippe koffiebars en restaurantjes! Tegelijk ook wel een stad waar er veel gebouwen toe zijn aan restauratie. Maar de stad heeft charme.

Wij gingen overal te voet naartoe. Als je houdt van wandelen, is deze stad perfect te doen te voet. Alles is niet zover van elkaar.

Ons hotel, Casati Budapest Hotel, had echt een super goede ligging. Vriendelijk personeel, mooie grote kamer, lekker ontbijtbuffet en prijs/kwaliteit top! Dit boutique hotel is een ‘hidden gem’ in Boedapest. Je vindt hier ook een fitness en wellness. Je kan kiezen uit 4 soorten kamers: cool, classic, heaven of natural room. Zeker de moeite waard om hier een kamer te boeken en zo Boedapest te ontdekken!

Ook een stad waar prachtige gebouwen staan en fantastische streetart te zien is! Ik was ook verbaast hoe goedkoop Boedapest wel is. Ze hebben nog hun eigen munt maar voor de bus betaal je 1,70 euro. En in de meeste restaurants betaal je vaak tussen de 6 – 12 euro voor een hoofdgerecht. Die dan nog eens ongelooflijk lekker zijn en je in een prachtige setting zit. Crazy toch! 🙂

Overvloed aan hippe restaurants & bars

Dit waren onze 4 plekjes waar we genoten hebben van al het lekkers…

Hier gingen wij eten op onze eerste avond. Na een lange dag ‘on the road’ te zijn, hadden we nood aan een goede apero! Gin, bacardi, aperol, hugo, … Ze hebben het allemaal. Ook een zeer uitgebreide kaart om te eten. Van hamburgers, caesar salade, risotto’s, quesadillas, tot Thaise gerechten. Ik at een heerlijke pad Thai voor maar liefst 8 euro. Zeker een aanrader en het lag super dicht bij ons hotel.

Dit is een Israëlisch pareltje! Geloof me! Keuken uit het Midden-Oosten. Ik denk maar aan falafel, hummus, geroosterde bloemkool met tahin dressing, babaganousch, shoarma, pitabrood met za’atar, … This is my food! Het restaurant heeft aan de buiten kant een ‘ruïne look’. Maar aan de binnenkant wordt je verrast door een hippe en moderne binnentuin vol planten en kruiden. Super tof gedaan! Je zit eigenlijk voor een stuk buiten. Maar warmte branders genoeg hoor! Het concept is echt super cool! Alles was hier lekker Mijn favoriet? De geroosterde bloemkool met de tahin dressing! Simpel, maar ‘heavenly’. Hier is een tafeltje reserveren op voorhand wel een must want ze staan aan te schuiven tot buiten voor een plekje in deze mooie ruïne.

Kiosk in Pest zit aan een groot plein. Toen ik overdag ging binnen kijken, was ik nog niet direct verkocht. Het grote pand gaf me wat een ‘ongezellig’ gevoel omdat het zo groot is. We hadden om 19 u gereserveerd (best overal je plekjes reserveren), en toen we binnen kwamen was er overal kaarslicht, gedimde lampen, piano muziek, … Er hing een romantische sfeer. Dit is een plek waar je terecht kan van ontbijt, lunch tot dineren. Of je kan er perfect ook een lekker glaasje gaan drinken. Wij gingen voor een uitgebreide tapasplank met heerlijke crackers en tapenades. Hemels! Jochen koos voor de tagliatelle met tenderloin (lendefilet) in een romige tomatensaus. Ik ging voor de Caesar salade en on the side De beste gegrilde groenten die ik al ooit gegeten had! Zeker de moeite waard om hier eens te komen eten. Of reserveer in de new Kiosk Buda. Dit interieur spreekt mij persoonlijk meer aan (maar deze is gelegen net over de brug en na een hele dag wandelen had de hubby geen zin meer om dat ‘kleine’ eindje verder te stappen 😉 ).

Dit was echt een pareltje. Alles klopte: het interieur, de service, de warmte, het eten, de sfeer, … Een perfecte afsluiter van onze citytrip. Alles komt hier vers op je bord van de ‘farm’ to the ’table’. Ik koos voor de vegan plate en een rabarber mojito. Jochen voor hun heerlijk visje van de dag met natuurlijk een bacardi cola 😉 .

Maar wat ons hier het meeste bekoord heeft, was het dessert. OMG!!!!!!! Dit was zoooo lekker. Vegan coconut panna cotta met nootjes en granaatappel & het chocolade dessert met koffie en gezouten karamel. Geloof me, deze twee MOET je proberen. Hemels!

Koffie:

Na een hele dag te slenteren door de stad (20km!), hadden we nood aan rust en iets warms om te drinken. Dit plekje kwamen we toevallig tegen. Super cozy zitten en hun gebakjes zagen er mega lekker uit! Wij kozen uiteraard voor een Chai latté en een Americano. Even uitblazen. Hier is er ook een super toffe interieur shop aan verbonden. Zeker een kijkje waard.

 • The Goat Herder (espresso bar): Knusse koffiebar waar ik een heerlijke Chai latté heb gedronken en een vers geperst sapje (met wortelen, gember en appel). Je kan er ook een stukje bananenbrood of een wrap eten. Het zaakje is niet groot, maar wel gezellig zitten.

 • Kontakt en Szimply stonden ook op mijn ’to do lijstje’ maar helaas niet geraakt! Maar wel een hotspot voor koffie en ontbijt naar het schijnt 😉 !

Must do/eat:

 • Eten van een ‘kurtoskalacs’ een heerlijk Hongaarse specialiteit. Jochen was er zot van 🙂 Je kan kiezen tussen allerlei ‘flavors’ erop en je kon het zelfs vullen met verschillende ijssmaken. Yummm!

 • Great Market Hall: overdekte markt vol groenten, fruit, winkeltjes, locale streetfood, … Toen wij er waren was er wel massaal veel volk. Je kan op het eerste verdiep ook locale streetfood eten. Maar wij vonden dit nu niet zo gezellig om in die drukte, al rechtstaand te eten 🙂 .

 • Chain Bridge naar ‘Pest’ Een prachtig zicht over ‘Boeda’. Super mooi, zeker met een blauwe hemel!

              

 • Taartje gaan halen in Vega city!! Heerlijke carrotcake en boekweitcake gegeten. Echt zoo lekker! Ook hun eten zag er naar mijn normen (voor Jochen iets minder maar dat telt niet mee want hij is geen vegan fan) YUUUMMM uit!

 • Ga zeker ook eens wandelen in de buurt rond en in de straat ‘Pozsonyi ut’. Veel koffiebars. Dit is de buurt waar jonge gezinnen komen wonen.

 • In bijna iedere koffiezaak hebben ze de BESTE ‘Chai Latté’s’, zeker eens eentje proberen.

 • Ga wandelen langs de Donau!

 • Er is een Kabelbaan naar de top in Boeda, maar wij wandelden de berg op. Veel leuker, sportief en het kost je niets 🙂 . Wauuuww, wat een zicht heb je hier! Een must!

 • Ga een ‘rozen ijsje’ eten in Gelarto Rosa. Daar maken ze hoorntjes in de vorm van een roos. Je kan kiezen welke verschillende smaken je wil. Echt lekker! Voordeel hier is dat ik eindelijk ook eens een ijsje kon eten want tal van keuze uit lactose vrije smaken! Yuumm!!

 • Ruin bars

Overal las ik dat we eens naar die bars moesten gaan, maar daar uiteindelijk niet geraakt. Maar dit lijkt me wel leuk om in de zomer daar een stapje te gaan zetten en een dansje te placeren 🙂

 • Die bekende badhuizen zijn we gaan bekijken maar zijn we zelf niet binnen geweest. Dit leek mij maar vuil, massa toerisme, redelijk prijzig, .. Maar als je dat graag doet, zeker eens proberen. Het is iets typisch van daar.

Oooh ja, dit verborgen ‘lokaal’ plekje moet ik nog met jullie delen. Dicht bij ons hotel Casati (juist om de hoek) is er een super tof barreke,  Nappali Kàvéhàz. Hier komen de locals! Een Topper!

Eigenlijk een whiskey bar, waar je 100’den whisky’s kan vinden. Maar je kan er ook allerlei andere cocktails (verschillende soorten gin, rum, vodka, palinka, …) of wijntjes drinken. Wij dronken twee Cuba libre’s voor 5 euro per drankje! En ik probeerde het typische drankje eens uit.. palinka een sterke drank die hier enorm populair is. Dit is een vruchtenbrandewijn die vooral gestookt wordt uit appels, pruimen, peren of abrikozen.  Maar wat was me dat zeg, zo straf. 🙂 Deze bar was top, super gezellig en zeker een ‘must do’ als je nog en ‘slaapmutsje’ wil gaan drinken voor je terug naar je hotel gaat. Een leuke lokale sfeer!

Zoals je ziet is Boedapest een aanrader als je houdt van een prachtige stad en OVERheerlijk eten! We komen hier zeker nog eens terug in de lente of nazomer om van de terrasjes te genieten!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply