Diner

Skinny moussaka

Dit is een grote ovenschotel voor 2 personen. De smaken zijn top. Precies of je eet een traditionele moussaka! Een gezonde en slanke versie van dit traditioneel Grieks gerecht.

Ik vervang hier de bechamelsaus door een bloemkool saus! Dat ietsje meer groente in de moussaka. De gewone aardappel door een zoete patat en het lamsgehakt door kippengehakt! En waaauuuw wat is die lekker!

Het maken van de laagjes kon nog iets fijner, maar het was het mannetje die het dresseren op zich nam en hij had er gewoon een bergje van gemaakt 🙂 . Dus strijk alles netjes open in je ovenschaal en maak zo de laagjes.

*Eet je liever gewone patatjes? Geen enkel probleem want een zoete aardappel heeft net dezelfde voedingswaarden als de traditionele aardappel.

Skinny Moussaka

Print Recipe
Serves: 2/3 personen Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • - 1 bloemkool (middelgroot)
  • - 300 gram kippengehakt
  • - 1 aubergine
  • - 1 blik tomatenblokjes
  • - 350 gram zoete aardappel
  • - Olijfolie
  • - 1 ui
  • - Peper, zout, nootmuskaat, Provencaalse kruiden, oregano
  • - Scheut amandelmelk (of ander soort melk)
  • - 30 gram Parmezaanse kaas
  • - 1 teentje look (optioneel)

Instructions

1

Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes. Breng ze aan de kook in een pot gezouten water. Totdat ze gaar zijn.

2

Snij de ui en aubergine in blokjes en pers het teentje look. Stoof dit nu in wat olijfolie. Laat de ui glazig worden en dan mag het kippengehakt erbij doen. Kruid goed met peper en zout. Laat even aanbakken. Nu mogen de tomatenblokjes erbij. Kruid met Provençaalse kruiden en oregano. Laat een 10tal minuten op het vuur staan. Roer af en toe.

3

Maak ondertussen de witte saus van bloemkool:

4

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze totdat ze gaar zijn. Mix de bloemkool in de blender of met een staafmixer en voeg de amandelmelk, peper, zout en nootmuskaat eraan toe. Er mag ook 2 el Parmezaanse kaas bij. Alles goed mengen.

5

Daarna neem je een ovenschaal en schep je de 1/2 van de tomaten-aubergine-kippensaus erin.

6

Schik er dan schijfjes zoete aardappel op, een laagje bloemkoolsaus. Herhaal een tweede keer.

7

Strooi bovenop nog wat Parmezaanse kaas en zet 15/20 minuten op een voorverwarmde oven op 220 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply