Diner

Linzen, mango & gebakken scampi’s

Linzen zijn een perfecte vervanger voor pasta, rijst, aardappelen, … Deze peulvruchten zijn goed voor de gezondheid en ook voor de lijn 😉 . Ze bevatten eiwitten, trage koolhydraten, ijzer en veel voedingsvezels (die dan goed zijn voor je darmflora). Je hebt ze in verschillende kleuren. Het maakt niet uit welke je neemt! Ze zijn allemaal even lekker. De combinatie met het zoete van de mango en de scampi’s zijn heerlijk. Je kan het eten als ‘dinner’ of gewoon meenemen in een bakje naar je werk als lunch! Smakelijk!

Linzen met mango & gebakken scampi's

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 1/4 rode en gele paprika
  • - 1 witloof
  • - 80 gram linzen
  • - 1/2 rijpe mango
  • - 1 pijpajuin
  • - 6 kerstomaten
  • - 1 el kappertjes
  • - 10 scampi's (marineren in olijfolie en wat curry poeder)
  • - 2 el sesamzaadjes
  • - Marinade: 1 el honing, 4 el olijfolie, 1 el currypoeder, peper, zout
  • - Dressing: 1 el mosterd, scheutje water, 1 el citroensap, 2 el olijfolie, peper, zout, 2 el sojasaus of ketjap (iets zoeter)
  • - Verse koriander

Instructions

1

Pel de scampi's, haal het darmkanaal eruit en leg aan de kant.

2

Neem een kommetje, doe hierin 4 el olijfolie, 1 el currypoeder, 1 el honing, peper en zout. Meng de scampi's erdoor. Laat even staan.

3

Maak ondertussen de salade:

4

Giet de linzen af en doe deze in een kom.

5

Snij de paprika's, witloof, kerstomaatjes, pijpajuin en de mango in fijne blokjes of reepjes.

6

Meng dit door de linzen. Voeg hier de sesamzaadjes en de kappertjes aan toe.

7

Maak in een apart kommetje de dressing: 1 el mosterd, scheutje water, 1 el citroensap, 2 el olijfolie, peper, zout en 2 el sojasaus of ketjap.

8

Voeg de dressing bij de salade, meng alles goed door elkaar en kruid nog wat bij met peper en zout.

9

Grill nu de scampi's kort in een grillpan.

10

Dresseer en werk af met verse koriander.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply