Diner

Bloemkoolpizza met tonijn

Een lekker en gezond recept voor een pizza, is deze met bloemkool.

Ik had hem al eens gemaakt in het verleden, maar toen viel hij uit elkaar, was de bodem niet krokant genoeg en kan je hem niet echt eten als een echte pizza. Met dit recept dus wel! Bloemkool is soms zwaar voor mijn darmen. Maar toen mijn pizza op was, had ik totaal geen last. Als het aan mij ligt, eet ik wel elke week pizza. 🙂 Not so ‘healthy’ I know, maar deze versie is wel gezond, vegan, gluten- en lactosevrij. Dus voor iedereen goed! En dan zwijg ik nog van de smaak! Hij is echt overheerlijk en je kan hem beleggen met wat jij lekker vindt. Ik belegde hem met Tonijn (idd not zo vegan, maar hier gaat het vooral over de bodem). 🙂

Vegan bloemkoolpizza met tonijn

Print Recipe
Serves: 1 pizza Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 1/2 bloemkool
  • - 3 el kokosbloem
  • - 3 el chia zaad mengen met 6 el water
  • - 2 el olijfolie
  • - 1 el oregano kruiden
  • - Peper en groot snuf zeezout
  • Topping:
  • - 140 gram pure tomatenpuree
  • - 1/3 courgette
  • - 50 gram tonijn
  • - extra oregano

Instructions

1

Doe 1/2 van de bloemkool in roosjes en doe ze in je keukenmixer. Mix fijn tot bloemkool rijst.

2

Kook de rijst in wat water, totdat het zacht is (een ongeveer 5/10 minuten).

3

Giet de rijst af in een zeef en laat even afkoelen.

4

Meng 3 eetlepels chia zaad met 6 eetlepels water, roer goed en zet even op zij.

5

Neem een keukenhanddoek, doe hier de bloemkool rijst in en wring al het vocht eruit.

6

Daarna doe je de bloemkool in een beslagkom, doe hierbij 3 el kokosbloem, olijfolie, oregano kruiden, zeezout, peper en chia zaad mengsel. Meng als goed door elkaar en kneed het deeg tot een bolletje. Laat 5 minuten rusten.

7

Daarna rol je het deeg uit op je bakplaat. Ik doe dit gewoon met een lepel uitrollen. Met mijn deegroller blijft de bloemkool plakken. 🙂

8

Maak van het deeg een pizzavorm. Kruid met nog wat oregano en grof zeezout.

9

Bak voor 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, tot dat hij mooie goud bruin is.

10

Haal de pizza uit, doe er de tomatenpuree erop, schijfjes courgette en wat tonijn.

11

Giet nog wat olijfolie erover, wat oregano, peper en zout. En zet nog een 10tal minuten in de oven.

12

Als de pizza uit de oven komt, doe ik er nog wat olijfolie & karpertjes op. Heerlijk!

13

Of werk af met wat kaas.

Notes

Hou je niet van tonijn? Vervang het gerust door iets anders.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sofia
    7 januari 2020 at 11:29

    Hi! Idd, het beleg niet zo maar hier gaat het vooral over de bodem! Je kan hem beleggen met wat je wil!
    De bloemkoolpizza op zich is volledig Vegan!

  • Leave a Reply