Lunch

Pittige spinazie & tomaat

Ben je op zoek naar een gezond gerecht met spinazie dat snel klaar is? Spinazie is een een ijzerrijke groene bladgroente. Ik eet enorm veel spinazie šŸ™‚ ’s Morgens in mijn shake, als lunch of gewoon bij mijn vlees als avond eten. Met deze groente vervang ik vaak de ‘gewone salade’.

In deze pan zit er zoveel smaak en pit. Lichtjes pikant maar je kan met de rode curry doen wat je wil. Hou je van ‘spicy food’ doe er dan gerust een lepeltje meer in. Hier kan je andere mensen zeker mee bekoren! Overheerlijk! Nog nooit had je omelet zo veel power! Smakelijk!

 

Pittige spinazie & tomaat

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 120 gram ricotta kaas
  • - 10 kerstomaten
  • - 200 gram verse spinazie
  • - 2 tl rode curry pasta
  • - 2 eieren
  • - Peper en zout
  • - Olijfolie

Instructions

1

Neem een grote pan (eentje die in de oven mag). Bak de verse spinazie in de pan met wat olijfolie tot dat de spinazie gekrompen is. Voeg daarna de kerstomaten (op z'n geheel) eraan toe. Meng dit door de spinazie. Meng de ricotta met 2 theelepels rode curry pasta. Voeg deze bij de spinazie en tomaten. Spatel de kaas er goed door. Kruid met zout en beetje peper.

2

Kluts twee eieren los, en voeg deze erbij. Roer twee maal de eieren bij het groenten-ricotta mengsel. Je mag nog wat geel zien van het ei. Laat nog even op het vuur staan (1 minuutje).

3

Daarna zet je deze Ć©Ć©nmanspan in een voorverwarmde oven op 200 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply