Knabbels/ Lunch

Toastjes van zoete aardappel met geitenkaas en peer

Deze zoete aardappel toastjes zijn een variante op de klassieke toastjes. Minder koolhydraten, veel meer smaak 😉

De combinatie met geitenkaas, peer en honing! Yummmm! Ik eet deze ook vaak als lunch of serveer ze als een hapje als ik bezoek heb. Een recept dat zowel lekker als gezond is! Je kan dit ook perfect de avond ervoor maken, en meenemen in je lunchbox. Geloof me, je zult verlangen naar je lunch. Proberen lieverds!

Tip 1: Probeer eens grote schijven zoete aardappel in je broodrooster. Lukt perfect! En snel klaar.
Tip 2: Ga je voor de toastjes als hapjes snij de zoete aardappel in de breedte. Wil je wat grotere toast, dan snij je ze in de lengte.
Tip 3: Je kan een zoete aardappel toast met van alles beleggen: avocado, andere kazen, zoet beleg zoals pindakaas, confituur, … Go crazy 🙂

Toastjes van zoete aardappel met geitenkaas en peer

Print Recipe
Serves: 18 mini toastjes Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 1 zoete aardappel
  • - Snuifje grof zeezout en Provençaalse kruiden
  • - 1/2 peer (in fijne reepjes snijden)
  • - 100 gram geitenkaas
  • - ieder toastje werk je af met wat honing
  • - Zwarte peper

Instructions

1

Verwarm je oven voor op 200 graden.

2

Schil de zoete aardappel, en snij hem in plakken (niet te dik maar ook niet te dun 🙂 )

3

Daarna leg je ze op een bakplaat, kruid met grof zeezout en provencaalse kruiden.

4

Zet ongeveer 20 min in de oven. Tot ze een goudbruine kleur krijgen.

5

Daarna laat je ze afkoelen.

6

Snij de peer in fijne reepjes (ik laat de schil eraan).

7

Voeg nu op ieder schijfje zoete aardappel, een lepeltje geitenkaas, paar reepjes peer en wat honing.

8

Ik werk af met wat zwarte peper.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply